- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna #EUzaTEBE Otvoren izazov za inovacije za čist vazduh

Otvoren izazov za inovacije za čist vazduh

- REKLAMA -

Uz podršku Evropske unije, i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji objavljuje objavljuje Izazov za inovacije za čistiji vazduh.

Cilj ovog Izazova je da podrži sprovođenje inovativnih ideja koje će doprineti smanjenju zagađenja i poboljšanju kvaliteta vazduha na lokalnom nivou. Realizacija ovih ideja doprineće zdravijem okruženju i ubrzati zelenu transformaciju privrede i društva, odnosno sprovođenje Zelene agende u Srbiji.

Deset najbolje ocenjenih rešenja dobiće mentorsku i tehničku podršku, dok će za najmanje tri rešenja biti obezbeđena finansijska podrška kako bi se primenila u praksi. Na javni poziv za učešće u ovom Izazovu do 27. juna 2022. godine mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeća, mala i srednja preduzeća, kao i naučno-istraživački instituti, koji imaju inovativne ideje za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Za sve zainteresovane kandidate, biće organizovan info dani 1. juna 2022. godine u Novom Sadu i 8. maja 2022. godine u Beogradu. Registracija za hibridne događaje je dostupna na ovom linku.

Javni poziv je objavljen u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji, uz finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa ambasadom Švedske i EIB-om.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime