- REKLAMA -
26.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Osnovana Akademiija strukovnih studija Zapadna Srbija

Osnovana Akademiija strukovnih studija Zapadna Srbija

- REKLAMA -

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu je osnovana od strane Vlade Srbije u sklopu reforme visokog obrazovanja. Akademija je formirana od bivših visokih škola strukovnih studija u Užicu i Valjevu. Akademija treba da doprinese što boljem obučavanju mladih za rad u startup centru koji će uskoro biti otvoren u Užicu.

Akademija je važan korak za Užice na putu ka budućem univerzitetu. Akademija će biti smeštena u prostoru bivše kasarne u Krčagovu i po rečima nadležnih, počeće sa radom naredne školske godine.

U Srbiji trenutno ima 47 visokih škola strukovnih studija i od njih formirati 14 Akademija, rekao je Potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Branislav Jeremić

-Formiranjem akademija u Kikindi,Pirotu,Užicu i Šapcu smanjiće se i migracije ka razvijenim centrima Srbije. Nije sve samo u Beogradu i Kragujevcu. Mladi će imati priliku da u svojim gradovima uče, a kasnije i rade u start up kompanijama, naveo je Jeremić.

Gradonačelnik Užica Tihomin Petković je rekao da je formiranje Akademije potvrda da u poslednjih nekoliko godina Užice uz pomoć Vlade uspeva da potvrdi regionalni značaj kao sedište Zapadne Srbije.

-Ovo je važan dan za razvoj visokog obrazovanja u Užicu, zato što će ova Akademija zajedno sa Pedagoškim fakultetom biti centar razvoja visokog obrazovanja u našem gradu i preduslov da mladi ostaju da uče,rade i žive u svom gradu. Sledi akreditacija zajedničkih obrazovnih programa ove Akademije i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada za strukovne i master studije, rekao je Petković.

Na konstitutivnoj sednici je formiran privremeni Savet strukovnih studija Zapadna Srbija za čijeg predsednika je izabrana Jelena Raković Radivojević. Donet je Pravilnik o radu i formirana komisija koja treba da donese Statut.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
26.4 ° C
26.4 °
26.4 °
58 %
4kmh
72 %
Sub
26 °
Ned
28 °
Pon
31 °
Uto
32 °
Sre
31 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime