- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Usvojili rebalans, daruju zemljište manastiru Hilandar

Usvojili rebalans, daruju zemljište manastiru Hilandar

Uvećali ovogodišnji budžet opštine rebalansom

- REKLAMA -

Opština Čajetina je donela, kako su saopštili, jednu od najznačajnijih odluka u istoriji postojanja opštine, a to je prenos 70 hektara zemljišta na Zlatiboru manastiru Hilandar, u cilju realizacije naučno-obrazovnih kampova koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru sistema srednjoškolskog obrazovanja Republike Srbije.

 • Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju. Ovo je prvi put da manastir Hilandar dobije svoj metoh (imanje) na teritoriji Zlatiborskog okruga. Svečana dodela ove donacije biće upriličena u petak, 8. jula, uz prisustvo igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija, najavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon jučerašnje skupštinske sednice.

Uručenje odluke o dodeli zemljišta manastiru Hilandar u petak na Zlatiboru

 • 
  

  Usvojili rebalans budžeta

  
  

  Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 23. sednici usvojili rebalans budžeta za 2022. godinu, kako su pojasnili, pošto su sredstva u budžetu povećana za 475 miliona dinara tako da sada ukupan budžet iznosi oko 3 milijarde osamsto miliona dinara.

  • To nije ukupna cifra jer veliki broj investicija sprovodimo zajedno sa finansijerima i investitorima, tako da će ukupan budžet opštine Čajetina biti preko pet milijardi dinara što je najveći budžet po glavi stanovnika u čitavoj Srbiji, naglasili su iz Opštine Čajetina.

  Značajan iznos sredstava će biti namenjen za nabavku mehanizacije za komunalno javno preduzeće, i za preduzeće Eko agrar.

  • Najveći deo budžetskih sredstava namenjen je za investicije, za izgradnju puteva i ulica, za izgradnju vodovoda Sušičko vrelo i rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora, za završetak radova na izgradnju rezervoara za vodu od 2.000 metara kubnih na samom Zlatiboru. Zatim za izgradnju javne rasvete, dečijih igrališta, parkovskih površina, pešačkih i biciklističkih staza, obrazložili su iz lokalne samouprave.

  Prema navodima Arsena Đurića, do 1. septembra i početka školske godine bi trebalo da budu završeni svi radovi na izgradnji sportske sale u Osnovnoj školi Dimitrije Tucović.

  • Ostalo je još priključenje na gas u cilju grejanja sale tokom zimske sezone, napomenuo je Đurić dodavđi da će do kraja godine početi radovi na izgradnji Kulturnog centra u Sirogojnu.
  • Urađena je neophodna projektna dokumentacija, a uz sredstva iz lokalnog budžeta, za realizaciju ovog projekta dobili smo i određena sredstva od Ministarstva kulture, naveo je Đurić.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
56 %
1.7kmh
47 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime