- REKLAMA -
27 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Opozicija napustila sednicu sevojničke skupštine

Opozicija napustila sednicu sevojničke skupštine

- REKLAMA -

Lokalna vlast odlučila da poveća broj većnika

Tekst: N.K./Foto GO Sevojno

Odbornici opozicije napustili su današnju sednicu Gradske opštine Sevojno, potiveći se nameri lokalne vlasti da u veću te gradske opštine, umesto sadašnjih pet bude sedam članova.

Skupštinska većina (SNS, SPS, PUPS, JS i Pozitivno Užice) je usvojila novi statut, a njime se, osim povećanja broja većnika, povećava i broj odbornika sa sadašnjih 15 na 19.

Opozicioni odbornici iz saveza „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju.“ koga čine DS i Zdrava Srbija, napustili sednicu jer, kako navode, vlast nije argumentovano obrazložila povećanje broja većnika.

„Od Veća gradske opštine Sevojno, koji je predložilo izmene statuta, tražili smo  da obrazloži svoj predlog, navede razloge, potrebe i to šta će građani Sevojna  dobiti povećanjem broja većnika. Kako nismo dobili odgovore, nismo mogli da učestvujemo u usvajanju takvog statuta“, izjavio je Bogosav Mihailović, predsednik opozicione odborničke grupe „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju.“  

Navodeći da se statut usklađuje sa nedavno izmenjenim užičkim statutom, Nikoga Gogić (SPS), predsednik sevojničke skupštine, izjavio da će se na narednoj sednici usvojiti odluke o izradi drugih akata koji su predviđeni novim statutom, poput poslovnika o radu Veća gradske opštine, komisija i drugih skupštinskih tela.  

„Po njima (odbornicima opozicije, prim.autora), nije potreban nijedan član veća, a ni odbornici. Oni su došli sa ciljem da napuste sednicu i žao mi je što se to dešava, ali na takav način se ne bori za građane koji su ih kandidivali da ih predstavljaju u skupštini“, komentarisao je Gogić postupak opozicionih odbornika. 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
27 ° C
27.4 °
26.9 °
44 %
0.5kmh
20 %
Sub
28 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
37 °
Sre
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

jedan komentar

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime