- REKLAMA -
3.4 C
Užice

Okreće se kolo sreće

- REKLAMA -

Predstavom Rolerkoster po tekstu Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj, Atelje 212 iz Beograda otvorilo je 27. Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda. U predstavi igraju: Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Vladislav Mihailović, Milica Mihajlović, Petar Mihailović, Teodor Vinčić i Simona Beljac.

Ovaj komad govor o svima nama koji dodjemo u “one godine” kada se svode računi, podvlače crte, postavljaju pitanja samom sebi ko smo, šta smo, koliko poznajemo sebe i svoje najbliže,  gde smo i dokle stigli, šta smo to a šta nismo uradili, da li smo i koliko bili dovoljno dobri, uspešni, ostvareni, zadovoljni…Glave junakinje, majka i kćerka bez obzira na veliku obostranu ljubav bore se same sa sobom, svaka na svoj način, igraju po pravilima koja su nametnuta zarad nekog boljeg, virtuelnog sveta i života.

Foto izvor JPF

U centru priče je gospodja koja se bliži sedamdesetoj koja pokušava da se uklopi, prati korak sa ubrzanjem, savremenim tehnologijama, “olakšicama” koje su njoj samo prepreke i dodatni nemir u svetu u kome je najviše zabrinuta za svoju kćerku koja se trudi da sačuva brak, porodicu, prijatelje, praveći kompromise koji nisu u skladu sa njenim tradicionalnim vaspitanjem.

Majku Ljiljanu, uplašenu od novih životnih pravila igra glumica Dara Džokić.

Predstavu Rolerkoster festivalska publika ocenila je sa 4,6.

Druge festivalske večeri Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda odigraće predstavu Čudo u Šarganu, Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.4 ° C
3.4 °
3.4 °
75 %
1.4kmh
93 %
Pon
5 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime