- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Srbija i region Ograničili cenu, podrška od Unije pekara

Ograničili cenu, podrška od Unije pekara

- REKLAMA -

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je na  sednici Vlade Srbije doneta Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500.

 – Uredbom ograničena je maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja, navela je ona u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade.

Na zvaničnom sajtu su naveli i da učešće te vrste hleba u strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca treba da bude najmanje 30 odsto kako bi se onemogućilo izbegavanje primene ove uredbe.

Dodala je da je planirana intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom ukoliko bude potrebe Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama.

Unija pekara Srbije saopštila je da će podržati Uredbu Vlade Srbije o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara.

–  Unija pekara Srbije posle niza sastanaka i predloga Vlade Republike Srbije, povodom premošćavanja trenutno nerealnih poskupljenja pšenice i brašna, dogovorila je da će podržati uredbu o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara, navodi se u saopštenju koje je preneo Tanjug.

Pandemija poskupljenja namirnica

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime