- REKLAMA -
7.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Održana Pažljivkova smotra 2023 u Čajetini

Održana Pažljivkova smotra 2023 u Čajetini

- REKLAMA -

U Domu kulture u Čajetini održano je Opštinsko takmičenje u okviru projekta Pažljivkova smotra 2023, čiji je organizator Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim savetima. Ove godine u ovom projektu učešće je uzela čak 71 lokalna samouprava, što je najveći broj do sada, prenosi Zlatibor press.

U okviru projekta Pažljivkova smotra 2023, juče je realizovano opštinsko takmičenje u Čajetini, u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. U kvizu o poznavanju saobraćajnih pravila takmičila su se deca predškolskog uzrasta, kao i deca prvog i drugog razreda, podeljena u četiri ekipe po školskim ustanovama :Čajetina, Zlatibor,Sirogojno i Mačkat.

-Cilj ovakvog projekta jeste da deca obnove sva svoja dosadašnja znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Još jedan od ciljeva je da deca u svojim školama konstantno obnavljaju teme koje se tiču njihove bezbednosti u saobraćaju, zato je i odabran ovaj period rada sa decom, u toku školske godine, od januara do maja. Ekipe su mešovite, sastavljene su od dece koja su ostavrila i dobre i loše rezultate na školskom takmičenju, kako bi nastavili kontinuirano sa nastavnicima da rade i obnavljaju sva pravila koja ih je Pažljivko naučio, istakao je Goran Sekulić, SZBS Čajetina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
7.7 ° C
7.7 °
7.7 °
88 %
3.4kmh
100 %
Sub
8 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime