- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Od “ Srbijavoda “ 15 miliona dinara za uređenje korita reke Đetinje

Od “ Srbijavoda “ 15 miliona dinara za uređenje korita reke Đetinje

- REKLAMA -

Petnaest miliona dinara koje je Grad Užice dobio od JVP „Srbijavode“, prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, biće iskorišćeni za sanaciju korita reke Đetinje od Velikog parka do Gradske plaže, na mestima gde je to neophodno.

Gradonačelnica je navela da će ti radovi početi kada vremenski uslovi dozvole:

„Prošle nedelje održan je veoma konstruktivan radni sastanak u JVP „Srbijavode“ gde smo se dogovorili o daljoj saradnji odnosno inteziviranju saradnje između grada Užica i JVP „Srbijavode“. Dogovorili smo da predstavnici Srbijavoda dođu u grad Užice i da potpišemo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji vezano za uređenje toka reke Đetinje, odnosno projektne dokumentacije. To znači da će zajedno Grad i JVP „Srbijavode“ uraditi idejno rešenje, a nakon završetka dokumentacije koja je neophodna za izradu projekta, krenuće se u realizaciju“, istakla je gradonačelnica Užica.

Bilo je reči i o problemu vezanom za zacevljenje Koštičkog i Gluvaćkog potoka pa je dogovoreno da se u narednom periodu uz instrukcije iz JVP „Srbijavode“, utvrdi koji je to najbrži i najefikasniji način za zacevljenje ovih potoka, čime bi se dobila i preko potrebna parking mesta. „Ugovor o budućoj tehničkoj saradnji između Grada Užica i JVP „Srbijavode“ predviđa i izradu projektno tehničke dokumentacije za kompletnu izradu obaloutvrde od Turice do Volujačkog potoka, čime bi se rešio problem plavljenja u delu Turice“, kaže Nikola Maksimović direktor JP “ Užice razvoj “ i dodaje da je procenjena vrednost projekta oko 5 miliona dinara, dok je vrednost radova više od 2 miliona evra.

„Ipak nadamo se da ćemo ovaj projekat uspeti da realizujemo u narednim godinama, kako bi se realizovala i ideja o izgradnji sportsko rekreativnog kompleksa u naselju Turica“, zaključuje Maksimović.Saradnja sa JVP „Srbijavode“, mogla bi doprineti i zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju čeličnih ustava na Gradskoj plaži, radovima vrednim oko 40 miliona dinara. Sve ovo veoma je značajno, posebno ako se zna da nekoliko godina unazad nije bilo značajnijih ulaganja od strane Srbijavoda. Prvi radovi za već ugovorena sredstva u iznosu od 15 miliona dinara počeće u toku maja ili juna meseca

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime