- REKLAMA -
22.9 C
Užice
Početna Srbija i region Od sledeće nedelje onlajn časovi još tri predmeta

Od sledeće nedelje onlajn časovi još tri predmeta

- REKLAMA -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević najavio je da će od sledeće nedelje za učenje na daljinu učenici, osim kanala RTS 3, moći da koriste i RTS 2, tako da danas počinje snimanje časova stranog jezika, likovnog i muzičkog.

Šarčević je u izjavi za Televiziju Prva podsetio na to da su za učenike osnovnih škola časovi počeli juče, u osam časova, pri čemu se za đake nižih razreda emituju časovi srpskog, matematike i sveta oko nas.

On je precizirao da se za učenike petog razreda sprovodi nastava iz srpskog, matematike, biologije, istorije, geografije, za učenike šestog dodaje se još fizika, a za đake sedmog i osmog razreda dodatno i hemija.

Prema njegovim rečima, učenici od prvog do sedmog razreda sada imaju dva časa dnevno, dok osmaci imaju po tri časa, s tim što će od sledeće nedelje osmaci imati po četiri časa, a niži razredi po tri.

Ministar je napomenuo da je juče popodne počela platforma RTS Planeta sa programom za srednješkolce, pri čemu srednje škole imaju snimljen ceo blok, dakle osam opšteobrazovnih predmeta.

Istovremeno, on je rekao da je resorno ministarstvo juče slalo inspekciju u pojedine internacionalne škole, gde su se nastavnici okupljali i boravili u školi.

U školama, kako je naglasio, treba da bude jedno ili dvoje ljudi, a ostali zaposleni da rade od kuće, nastavnici da budu u kontaktu sa đacima i da im šalju materijale za rad.

Ministar je, objašnjavajući kako će biti ocenjivani učenici, rekao da učitelji i nastavnici mogu decu da ocenjuju formativno, a to znači da đaci šalju šta rade kod kuće, a kada se situacija normalizuje moći će da se uradi sumativno ocenjivanje.

Šarčević je, govoreći o upisu prvaka u školu, rekao da roditelji mogu telefonski samo da se jave školama da one evidentiraju decu, a upis će biti elektronski.

Izvor i foto:VladaSrbije

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
22.9 ° C
23 °
22.8 °
27 %
3.6kmh
0 %
Pon
23 °
Uto
26 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime