- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Od ove godine besplatni pregledi za sve užičke sportiste (AUDIO)

Od ove godine besplatni pregledi za sve užičke sportiste (AUDIO)

Od ove godine, svi sportisti registrovani u Sportskom savezu Užice imaće besplatan sportski pregled, rekao je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice.

- REKLAMA -

– Već nekoliko decenija unazad Užice je prepoznatljivo po svojoj ambulanti sportske medicine. Od ove godine, zahvaljujući Gradu Užicu i Zdravstvenom centru, svi registrovani sportisti u Sportskom savezu Užice imaće besplatne preglede. Smatramo da je u uslovima pandemije naročito važno adekvatno pregledanje sportista kako bi bezbedno trenirali i takmičili se. Nadamo se da ćemo u budućnosti opremiti ovu ambulantu kako bismo postali jedna od najboljih ambulanti sportske medicine u Srbiji, rekao je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice.

Prema Zakonu o sportu iz 2016. godine, sportisti do 14 godina imaju pravo na obavezan besplatan zdravstveni pregled kod izabranog lekara. Kuzmanović je istakao da je Užice prošle godine proširilo starosnu granicu na sve sportiste do 18 godina.

Užička ambulanta sportske medicine suočila se sa velikim problemom pre četiri godine kada je jedini doktor sportske medicine, Dragan Radović, otišao u penziju. Kuzmanović je napomenuo da je velikim naporima Grada, Zdravstvenog centra, Doma zdravlja i Sportskog saveza pronađen način ponovnog angažovanja penzionisanog doktora sportske medicine preko ugovora o radu. Ipak, sportska ambulanta uskoro će dobiti novog, mladog doktora sportske medicine Aleksandra Todorovića koji specijalistički ispit polaže sredinom aprila.

– Grad Užice je za 2021. godinu opredelio za sport 53 miliona dinara. Od tog novca, 42 miliona i 750 hiljada dinara dodeljeno je svim klubovima registrovanim u sportskom savezu. Za zaštitu zdravlja sportista i zdravstvene preglede, Grad je izdvojio 500.000 dinara. Užice je dobilo prostor za pregledanje svih 2.000 sportista. Prema našim informacijama, Grad Užice je jedini grad u Srbiji koji je obezbedio besplatne preglede za sve sportiste, rekao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

- Advertisement -
Petar Ranković
Politikolog i master student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime