- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Od mog grada mojoj zemlji

Od mog grada mojoj zemlji

- REKLAMA -

Lokalna debata na temu razvoja u okviru projekta Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije? koji se realizuje uz pomoć GIZ-a održana je danas u prostorijama Privredne komore Srbije – RPK Užice. Lokalna debata o razvoju Užica je prva u nizu od osam debata, koje Beogradski fond za političku izuzetnost organizuje u gradovima Srbije.

Sonja Liht Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost je rekla da je Užice uzeto da se započne projekat jer se došlo do zaključka da Užice ima dovoljno potencijala da podstakne i druge.

-Najvažnije je da građani uzmu učešće o razvoju grada. Naša uloga je da podstaknemo celu Srbiju jer se projekat realizuje kroz 8 lokalnih samouprava i nadamo se da će se inicijativa širiti na druga mesta. Treba da se ozbiljno suočimo sa našim mogućnostima. Od lokalnih zajenica treba da krenu ideje kako osmisliti razvojnu strategiju naše zemlje. Najveći problem naše zemlje je odlazak ljudskog kapitala, a to možemo sprečiti tako što će ljudi videti svoju perspektivu ovde. Želela bih da kažem da imamo sjajne partnere u lokalnoj samoupravi i Ženskom centru u Užicu, istakla je Sonja Liht.

Gradonačelik Užica Tihomir Petković je izrazio zadovoljstvo što je baš grad Užice prvi u nizu onih u kome će se održati ova lokalna debata.

-Grad Užice je nešto razvijeniji od proseka Srbije ali i dalje postoji potreba za novim idejama, preduzećima i investicijama. Mi treba da zadržimo imidž grada kulture i unapredimo ključne pravce razvoja. Ideja je da se međusobno upoznamo šta mi Užičani već imamo kao spremljen concept za razvoj grada al ii da predstavnici društava koji su ovde daju svoje predloge i ideje i da posle ovog skupa izađemo bogatiji za nova mišljenja, rekao je Petković.

Radmila Gujaničić iz Ženskog centra Užice navela je da treba saslušati i obične ljude koji žele da na neki način unaprede svoj grad.

-Ženski centar u Užicu ima iskustvo od 20 godina u ekonomskom osnaživanju ali i na organizovanju žena tako da imamo ogromno iskustvo kako se podiže motivacija građana kako da uzmu učešće u nečemu što će pomoći njihovu sredinu. Često se događa da ne razgovaramo dovoljno što je loše jer se od svakoga može nešto naučiti, rekla je Gujaničić.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime