- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Obukom za učenike OŠ Aleksa Dejović završeno obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti

Obukom za učenike OŠ Aleksa Dejović završeno obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti

- REKLAMA -

Obukom za učenike, koja je realizovana na poligonu OŠ “Aleksa Dejović” završeno je obležavanje Evropske nedelje mobilnosti.

Po rečima Slobodana Šiljkovića, člana Gradskog veća za saobraćaj u proteklih sedam dana velika pažnja posvećena je promociji zdravih stilova života i što manjoj upotrebi motornih vozila.

“Sa druge strane važno je taj trend nastaviti i kada se ova nedelja završi. Mi ćemo raditi na unapređenju neophodnih uslova, obezbeđivanju što većeg broja uređenih pešačkih i staza za bicikliste. Takođe, nadamo se da ćemo uskoro dobiti gradskog prevoznika sa vozilima koja ispunjavaju ekološke standrade. Edukacija najmlađih deo je dugoročne strategije i obuke za učenike, kakva je ova danas u Sevojnu, moraju postati redovna i česta praksa. Zahvalio bi se svima koji su učestvovali u Evrospkoj nedelji mobilnosti i nadam se da će ovo poslužiti svima nama da što više idemo peške, da što više koristimo pešačke staze, da će i nama kao Gradskom rukovodstvu poslužiti da vidimo šta je to što nemamo i šta treba da učinimo da bi što više šetali i bili zdraviji.”

Irena Drndarević direktorka OŠ “Aleksa Dejović” izrazila je zadovoljstvo što je njihova  škola odabrana da sprovede ovu obuku, zajedno sa upravom grada i policijskim službenicima.

“Zahvaljujući izgradnji nove sportske sale prošle godine dobili smo ovaj jedinstven poligon koji možemo da koristimo u svrhu edukacije najmlađih za što bezbednije učešće u saobraćaju. Nadam se da ćemo moći i da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da vršnjačkom edukacijom tu vrstu obuke prenesemo i na ostale učenike škole. Pozvala bi i ostale škole  i učenike u koliko isplaniraju neke aktivnosti u vezi ove teme da dođu, a mi ćemo ih uvek sa dobrodošlicom dočekati. Deci će ove obuke dosta značiti, s obzirom da su deca sve više sama jer su im roditelji na poslu i da oni samostalno idu u školu, na svoje vanškolske aktivnosti.”

Biciklistička vožnja do Staparske banje, koja je zbog loših vremenskih uslova i kiše odložena prošlog vikenda biće održana u subotu 25. septembra. Mogu učestvovati svi zainteresovani sugrađani, polazak je u 11 časova sa Gradske plaže.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime