- REKLAMA -
2.5 C
Užice

Obeležen Dan opštine Nova Varoš

- REKLAMA -

Povodom obeležavanja Dana opštine Nova Varoš predsednik opštine Radosav Vasiljević i njegov zamenik dr Branko Bjelić uručili su plakete i zahvalnice pojedincima, kolektivima, organizacijama i institucijama koji su se istakli na polju humanosti, društvene odgovornosti, kulture, zdravstva i sporta i svojim angažmanom i zalaganjem doprineli razvoju lokalne zajednice. Najgrađeni su i najbolji đaci i studenti.

Opštinske plakete su ove godine dobili: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za izuzetan doprinos u izgradnji sistema vodosnabdevanja sa izvorišta Trudovačko vrelo na području MZ Božetići, Ministarstvo zaštite životne sredine, za izuzetan doprinos u pripremi i implementaciji projekata očuvanja i zaštite životne sredine, Ministarstvo kulture, za podršku u realizaciji projekata i razvoja kulturne delatnosti i infrastrukture u Opštini Nova Varoš, Ministarstvo za brigu o selu, za pomoć i podršku u realizaciji projekata od značaja za seosko stanovništvo na teritoriji novovaroške opštine, pukovnik u penziji Slobodan Simić, za izuzetan doprinos u realizaciji projekta izgradnje vodosistema Trudovačko vrelo i Dragan Klisura, vlasnik i direktor firme Hidro-tan iz Beograda , za odgovornost, efikasnost i visokokvalitetno izvedene radove na sistemu vodosnabdevanja u Božetićima.

Foto: PP Media

Zahvalnicu odnosno pohvalu povodom Opštinskog praznika uručena je Izdavačko-istraživačkom centru Stari Vlah iz Beograda i to za istraživanje i publikovanje dela o Starom Vlahu i opštini Nova Varoš. Razvojni program EU PRO Plus dobio je zahvalnicu za pomoć i podršku u realizaciji sanacije i opremanja u Predškolskoj ustanovi Paša i Nataša, a pohvalom se okitila i Kompanija NIS, a za iskazanu društvenu odgovornost jer je dodatnim osvetljenjem dvorišta Vrtića omogućima značajniju bezbednost dece i zaposlenih u ovoj ustanovi. Zahvalnicu je od kolektiva dobila i Opštinska organizacija Crvenog krsta za iskazanu humanost, požrtvovanost i angažovanost u sprovođenju aktivnosti na polju dobrovoljnog davalaštva krvi. Vog puta su povodom 1.novembra-Dana opštine, pohvaljeni i lokalni sportski kolektivi i to ženska ekipa planinarskog društva za osvojenu zlatnu medalju na ovogodišnjim MOSI u Kolašinu, i ekipa sportskih ribolovaca iz Nove Varoši za osvojeno takođe zlato na tardicionalnim međuopštinskim sportskim igrama.

Današnji datum kao praznik naše opštine prvi put je obeležen 1998. godine. Obeležava se u čast kada je Nova Varoš oslobođena od petovekovnog turskog ropstva. Odluka da 1. novembar bude Dan opštine doneta je 13. jula 1998. godine odlukom odbornika Skupštine opštine, što je bilo znatno kasnije od pokretanja inicijative za donošenje takve odluke. Verujem da smo svo vreme, mudrom politikom uspeli da kreiramo misiju i viziju budućnosti koja će održati realne planove i aktivnosti sa kojima nastojimo da realizujemo mnoge projekte, kako danas tako i budućem periodu – naveo je između ostalog predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Zahvalnice su uručene i pojedincima i to: Miću Živanoviću, radniku Komunalnog preduzeća 3.septembar za odgovornost i efikasnost u obavljanju radnih dužnosti i zadataka, dr Ankici Ćirović i dr Aleksandru Mikiću, za iskazanu požrtvovanost, humanost i angažovanost u lečenju Novovarošana u zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Fiku Avdiću, vlasniku preduzeća Trgovina Avdić za izuzetne rezultate postignute u oblasti privrede i novinaru i publicisti Milinku Bujišiću za izuzetan doprinos u afirmaciji i uredništvu dela o Starom Vlahu i opštini Nova Varoš.

Svi dobitnici priznanja su pružili ogroman doprinos u razvoju Nove Varoši i uticali da se u lokalnoj zajednici unapredi kvalitet života naših građana i građanki. Položili su test humanosti i društvene odgovornosti i time zavredili postovanje žitelja zlatarskog kraja – ističu u opštinskom rukovodstvu.

Foto: PP Media

Ukupno 22 studenta i studetkinje osnovnih i master akademskih studija na državnim fakultetima, koji su tokom prethodne godine ostvarili prosečnu ocenu iznad devet, Opština Nova Varoš nagradila je sa po 22.000 dinara. Po 14.000 dinara dobilo je 24 najuspešnijih srednjoškolaca i srednjoškolki, a po 12.000 dinara 30 najboljih učenika i učenica osnovnih škola.

Nagrađeni studenti i studentkinje su: Dario Halilović (četvrta godina Filozofskog fakulteta u Novom Pazaru) , Đurđica Kaličanin (svršena studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu), Vojko Mišević (svršeni student Medicinskog fakulteta u Beogradu) i Emilija Šuljagić (master beogradskog Biološkog fakulteta), Svi oni imaju prosečnu ocenu 10,00.

Novčanu nagradu u kategoriji srednjoškolaca dobili su : Bogdan Bjelić, Mila Obućina, Anja Trtović, Sara Šaponjić, Samra Paljevac, Andrea Šaponjić, Anđela Vasiljević, Anđela Šaponjić, Tamara Šaponjić, Dunja Kovačević, Nevena Trtović, Nađa Miletić, Amela Ramčević, Mirko Šaponjić, Đorđe Stojić, Ena Hadžibegović, Milica Matović, Stefan Lojaničić, Aleksa Popović, Sofija Opančina, Kristina Lazović, Iva Ranđelović i Ana Mlađenović. Među njima su dobitnici Vukove diplome koji su nagrađeni iznosom od po 14.000 dinara, a isti iznos jednokratne novčane pomoći dobili su i osvajači i osvajačice nekih od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Sa po 12.000 dinara nagrađeni dobitnici neka od prva tri mesta na okružnim i ostalim smotrama znanja.

Novčana nagrada je obezbeđena i za najbolje osnovce. Po 12.000 dinara dobili su Vukovci i najbolji na republičkim takmičenjima, dok su dobitnicima neka od prva tri mesta na okružnim i ostalim smotrama znanja podeljeni novčani iznosi od po 10.000 dinara. Nagrade su dobili : Sofija Vuković, Natalija Ćirušić, Violeta Laković, Nataša Vasiljević, Arijana Vejsilović, Anica Lojaničić, Jana Bjelić, Maksim Lojaničić, Mina Ljujić, Anka Pucarević, Ljubiša Popović, Orhan Ibišbegović, Milica Gujaničić, Nađa Ćurčić, Kristina Vuković, Uroš Jakovljević, Anja Popadić, Maša Vasilić, Ognjen Radišić, Emina Krdžević, Anđela Popadić, Tarik Bajrović, Jana Lečić, Emilija Cuparić, Ivona Dumbelović, Anđellija Simeunović, Nina Bučevac, Jovan Pavlović, Ognjen Popović i Janko Melović.

Iz opštinske kase se, inače, za nagrade najboljim akademcima i đacima povodom opštinskog praznika, godišnje izdvaja oko 1,3 miliona dinara.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
81 %
1.3kmh
100 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime