- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Obavljeno čišćenje pritoka reke Skrapež, opasnost od izlivanja smanjena na minimum

Obavljeno čišćenje pritoka reke Skrapež, opasnost od izlivanja smanjena na minimum

- REKLAMA -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Kosjeriću na sastanku sa članovima Štaba za vanredne situacije ove opštine o merama koje treba preduzeti kako bi se u narednom periodu smanjile posledice od elementarnih nepogoda po živote i imovinu ljudi u ovom kraju.

Ministra Vulina predstavnici lokalne samouprave obavestili su da su nakon sastanka održanog na njegovu inicijativu, 19. februara ove godine, sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije, već preduzeli određene mere koje će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana u slučaju poplava, sa kojima se ovaj kraj neretko suočava.

Kako je istaknuto, već je obavljeno čišćenje i uređenje korita potoka Limac, pritoka reke Skrapež koje se ulivaju u naseljenom mestu, kao i da su očišćeni odvodni kanali, koji su u prethodnom periodu bili zapušteni i prouzrokovali izlivanje reke.

Sanirano je i klizište na putu za brdo Grad, a preostalo je da se u narednom periodu saniraju ostale definisane krizne tačke.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić istakao je da je toj lokalnoj samoupravi potrebna pomoć u saniranju i čišćenju vodotokova prvog reda, a ministar Vulin je naglasio da će, kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, lično kontaktirati nadležna javna preduzeća u cilju prioritetnog rešavanja ovog problema.

Istakavši odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Kosjeriću, ministar Vulin je naveo da će se raditi na modernizaciji vatrogasne stanice i daljem opremanju pripadnika Vatrogasno – spasilačke jedinice u ovom mestu.

RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime