- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice O daljoj saradnji radi izgradnje kapaciteta stručnih centara za dobro upravljanje na...

O daljoj saradnji radi izgradnje kapaciteta stručnih centara za dobro upravljanje na lokalnom nivou

- REKLAMA -

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović sastao se danas sa predstavnicima programa Swiss PRO, sa kojim je Grad Užice 2019. godine započeo realizaciju drugog ciklusa programa sveobuhvatne obuke “Izgradnja kapaciteta stručnih centara za dobro upravljanje na lokalnom nivou”. Tema sastanka bila je dalja saradnja u pomenutoj oblasti.

Sastanku su prisustvali Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Swiss PRO i Edin Bašić predstavnik Swiss PRO programa iz Novog Pazara i Branislav Mitrović predsednik Skupštine grada Užica, koji je i imenovana osoba za saradnju sa programom ispred grada.

Program obuke izrađen je prema švajcarskom modelu koji uključuje pet principa dobrog upravljanja: odgovornost, efikasnost i efektivnost, transparentnost, učešće građana, i nediskriminaciju i jednakost, a ima za cilj uspostavljanje trajnih resursa kroz institucionalizaciju stručnih timova za primenu principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

Foto Grad Užice

Grad Užice će kroz ovaj program dobiti stručni resurs na temu primene dobrog upravljanja u praksi i akreditovanog trenera, koji može stečeno znanje dalje da prenosi svojim, ali i kolegama iz drugih lokalnih samouprava.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
4.1kmh
90 %
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °
Pon
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime