- REKLAMA -
20.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice NTC vikend u Užicu u Osnovnoj školi kralja Petra II

NTC vikend u Užicu u Osnovnoj školi kralja Petra II

- REKLAMA -

NTC vikend koji se održava u Prvoj osnovnoj školi rezultat je saradnje fondacije Live Rich i NTC centra. U toku vikenda organizovan je niz seminara i radionica za decu i roditelje. Generalni cilj NTC programa je podsticanje razvoja potencijala za učenje predškolske i školske dece pomoću specifičnih aktivnosti koje se temelje na modernim neurofiziološkim i psihološkim saznanjima.

Program je namenjen celokupnoj populaciji predškolske i školske dece, na nivou prepoznavanja njihovih posebnosti i podsticanja njihovih sposobnosti.Iako sprovođenje programa vaspitačima i učiteljima omogućava ranu detekciju jakih područja pojedinaca, ne postoji opasnost od elitizma, kao što je slučaj u nekim specijalizovanim programima za darovite.

Metode programa predstavljaju dobru osnovu za individualizaciju. Seminar je akreditovan od strane ministarstva Prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Koautor NTC programa za škole je Uroš Petrović, književnik, autor 12 knjiga iz područja književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada.

Dugogodišnji je predsednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International.

Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u Srbiji i drugim zemljama.

Marija Ždero (profisinoalni trener)

Autor NTC programa je Ranko Rajević, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

          Nikola Bacetić (direktor Prve osnovne škole)                                  Ranko Rajević (autor NTC)

Nikola Bacetić

Ranko Rajević

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
86 %
2.8kmh
100 %
Sre
23 °
Čet
22 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

39 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime