- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Novi uslovi za vozila javnog prevoza

Novi uslovi za vozila javnog prevoza

- REKLAMA -

Na 15. skupštinskom zasedanju u Užicu data je saglasnost na nacrt javnog ugovora o poveravanju javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica. Firma Bečej prevoz je jedina ispunila konkursne uslove i od 1. januara će morati da koristi energetski efikasna vozila na komprimovani prirodni gas.

Gradski većnik Slobodan Šiljković kaže da će “Bečej prevoz” imati obavezu da izgradi jednu kompresorsku stanicu za punjenje autobusa i da obezbedi tiketing sistem koji bi iznosio oko 800 hiljada dinara svaki mesec.

To je i razlog zašto smo upravljanje autobuskom stanicom spojili sa poveravanjem poslova prevoza na teritoriji grada Užica. Najbolje je da onaj koji vrši prevoz upravlja i autobuskom stanicom, da ne budu dva pravna lica pa da bude nekih problema. Nakon potpisivanja ugovora biće definisani i rokovi za uspostavljanje novog sistema i zamenu samih vozila, kaže Šiljković.

Foto: Grad Užice

Saglasnost je data i na Programe poslovanja sa finansijskim planom javnih preduzeća. Prema rečima Gradskog većnika Srđana Nedeljkovića, programi poslovanja svih užičkih javnih preduzeća zasnovani su na realnim prihodima, a planirane su i nove investicije sa ciljem podizanja kvaliteta usluga na viši nivo.

Odbornici su svoju saglasnost dali i na Program energetske efikasnosti Grada Užica za period 2021-2024 godina. Imenovani su članovi Zelenog saveta i Saveta roditelja Grada Užica.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime