- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Srbija i region Novi sastanak malinara sa ministrom poljoprivrede danas u Arilju

Novi sastanak malinara sa ministrom poljoprivrede danas u Arilju

- REKLAMA -

Malinari će danas (ponedeljak, 8. jula) u Arilju imati sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede na kom će razgovarati o ceni ovog voća. Trenutna otkupna cena maline je 250 dinara, a malinari traže da bude bar 100 dinara veća, tvrdeći da im trenutna cena ne omogućava zaradu, prenosi Nova ekonomija.

Svoje probleme, malinari će imati priliku da iznesu u ponedeljak na sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, a glavno pitanje će upravo biti cena otkupa, kada će malinari predložiti cenu od 350 dinara.

To je, prema rečima predsednika udruženja proizvođača malina Vilamet Milete Pilčevića, iznos koji može da pokrije troškove proizvodnje.

-Više nije pitanje cene i toga da li ćemo mi imati novca od proizvodnje već je pitanje samog nastavka proizvodnje malina na ovim prostorima, kazao je on.

Kako je dodao, problem predstavljaju i hladnjačari koji otkupljuju maline, a koji se žale da je cena ovog voća pala na svetskom tržištu.

Ne postoji cena ispod koje otkupljivači ne smeju da otkupljuju voće. Prošle godine su to činili za 200 dinara, a i manje. Na jugu Srbije su čak vršili otkup i za 160 ili 180 dinara po kilogramu, kazao je Pilčević.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime