- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Novi objekti Dino grad i Dino kampus

Novi objekti Dino grad i Dino kampus

- REKLAMA -

U novom objektu Dino grad u Dino parku Zlatibor uskoro će se nastaniti novi dinosaurusi i zaživeti nove atrakcije. Stigao je kontingent sa novim dinosaurusima iz doba krede i jure, kao i drugi atraktivni sadržaji za decu i odrasle poput vulkana i drveta koje govori.

Lokacija za njihovo smeštanje, nalaziće se na pet hektara površine, a otvaranje se očekuje čim montaža eksponata bude završena.

Trebaće desetak dana do dve nedelje da se sve montira i postavi u Dino park. Mi imamo 18 multiedijalnih replika dinosaurusa koji se pokreću i ispuštaju zvuke, a ovo je dodatnih dvadeset pet sadržaja na površini od pet hektara koji će nam dati još jednu potpunost, rekla je menadžerka Dino parka Slavica Marić.

Foto: Zlatibor press

Ovaj grad dinosaurusa osmišljen je i kao svojevrsna muzejska postavka kojom će se Dino park Zlatibor predstaviti i u gradovima susednih država. Prvi od njih je Herceg Novi u koji će stići 22. aprila i gde će gostovati dve nedelje.

Cilj nam je da predstavimo Dino park što lepše, ali naravno i Zlatibor, tako da će i naše kolege biti na tim putovanjima. Ovoga puta želimo da istaknemo da imamo sjajnu saradnju sa već 11 gradova, gde je dogovorena postavka, istakla je Marić.

Foto: Zlatibor press

Imajući u vidu da je Dino park ucrtan u mapu svih đačkih ekskurzija i da je broj poseta iz godine u godinu sve veći, preko 200 000 dece je za ovih šest godina u đačkim ekskurzijama prošlo kroz Park, intezivno se razmišljalo o pravljenju kampa za mlade, kaže Slavica Marić,. Tako je i urađen projekat edukativno-zabavnog centra Dino kampus.

-Obišli smo mnoge sportske centre, i dečje, u Regionu da bi napravili nešto nalik tome, a opet i drugačije, na Zlatiboru. Posebno smo ponosni što ćemo u ovom centru imati, osim četiri sportska terena napolju, i četiri u zatvorenom prostoru; velnes i spa centar kao i veliki amfiteatar kako na otvorenom, tako i u zatvorenom. Pošto znamo kako je specifično vreme na Zlatiboru, veoma se vodilo računa o mnogim detaljima, kao i o tome da autobusi koji stižu sa decom budu locirani ispod nadstrešnica. Amfiteatar je takođe ispod nadstrešnice. Bitno je reći da ima veliki broj kabineta gde bi deca mogla da rade radionice. Ono što nam je cilj jeste da deca što manje vremena provedu na telefonu i kompjuteru i da, dok su na Zlatiboru i u Dino kampusu, uživaju u čarima koje Zlatibor i nudi, naglasila je Marić.

Foto: Zlatibor press

Idejni tvorac projekta je Dragoš Pavlović, direktor Dino parka, a projektanti su mlade arhitekte iz Čajetine. Kampus će biti smešten na oko 7 000 kvadratnih metara, posedovaće oko 80 smeštajnih jedinica i 300 ležajeva, sa panoramskim multi funkcionalnim dnevnim boravkom, trpezarijom, kao i već navedenim sportskim i rekreativnim sadržajima.

Predviđena lokacija za Dino kampus biće gornji deo ovog parka, a gradnja će krenuti krajem ove godine. Vrednost investicije iznosi oko 8 miliona evra.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime