- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Naslovna Nove cene grejanja od 1. jula u Priboju

Nove cene grejanja od 1. jula u Priboju

- REKLAMA -

Građani Priboja će od 1. jula daljinsko grejanje plaćati 26 odsto više, odlučilo je Opštinsko veće.

Nova cena grejanja stambenog prostora iznosi 105 din po kvadratnom metru, a poslovnog 173 dinara po kvadratnom metru, bez PDV-a.

  • Cene daljinskog grejanja u Priboju nisu menjane u poslednjih deset godina, odnosno od 2012.godine. Izgradnjom nove gradske toplane, zamenom toplovoda i podstanica, značajno je podignut kvalitet grejanja, pa su Pribojci prošle zime, imali zagrejane stanove, i to svih 24 sata, podsetili su iz lokalne samouprave uz napomenu da su dogovori usledili jer je funkcionisanje daljinskog grejanja ozbiljno dovedeno u pitanje zbog stalnog rasta energenata na svetskom tržištu, a time i rasta svih ostalih troškova.
  • Mora se smanjiti i potrošnja energenata, jer je prva godina bila prosto probna, moraju se generalno smanjiti i ostali troškovi, a mora se racionalizovati i broj zaposlenih na optimalan nivo, istakao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović spomenuši i da je važno iznaći tehnička rešenja za mazut, kao rezervni energent, za koji se obezbeđuju robne rezerve, što nije slučaj sa aktuelnim lož uljem.

Iz Opštine Priboj su naveli da će ovog leta uslediti i razgovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o ulaganju u energetsku efikasnost zgrada korisnika daljinskog grejanja, što podrazumeva nove fasade i ugradnju kalolimetara, a što bi se finansiralo iz ostvarenih ušteda.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime