- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Naslovna U Novoj Varoši i Ivanjici potpuno zavejano pet sela

U Novoj Varoši i Ivanjici potpuno zavejano pet sela

- REKLAMA -

Na teritoriji opštine Nova Varoš snežne padavine ponovo su napravile kolaps. Tokom noći napadalo je pola metra novog snega, a potpuno zavejano je pet mesnih zajednica: Božetići, Akmačići, Jasenovo, Bela Reka i Negbine.

Najkritičnija situacija je u planinskim selima iznad 1.000 metara nadmorske visine. Sneg intenzivno pada i vejavica je izuzetno jaka što stvara problem putarima. Mehanizacija može da krene sa čišćenjem tek kad padavine stanu, a trenutno su neprohodni putevi koji vode do sela u kojima živi i po nekoliko stotina meštana, rekao je za RINU Radosav Vasiljević predsdik opštine Nova Varoš.

Sneg preko pola metra napadao je i n ateritoriji opštine Ivanjica, a kritično je ponovo na planinskim prevojima na Goliji, Mučnju i Javoru.

„Za noć je ponovo palo oko 30 centimetara novog snega na palninama i oko 15 na gradskom području. Snega ima i na kolovozima do tri centimetra i zato se na sve vozače apeluje da je neophodno korišćenje zimske opreme. Svi putevi su prohodni osim državnog puta Golijska reka – Preko brdo – Odrvraćenica. Na terenu su mašine i raonici sa snegom, koji pokušavaju da očiste ovu deonicu“, rekao je Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

Na snazi je zabrana saobrćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na svim državnim putevima osim na deonici državnog puta Divljaka – Ivanjica.

RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime