- REKLAMA -
6 C
Užice
Početna Srbija i region Nova usluga MUP na portalu eUprave – Zamena vozačke dozvole

Nova usluga MUP na portalu eUprave – Zamena vozačke dozvole

- REKLAMA -

Ministarstvo unutrašnjih poslova je pokrenulo novi elektronski servis na portalu eUprave Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu). Taj servis, kako navode iz MUP-a, omogućiće građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao na prezentaciji nove usluge da je Ministarstvo unutrašnjih poslova servis građana, da ide u korak sa vremenom i da će učiniti dostupnim sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da posredstvom portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola posredstvom Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

–   Bezbednost podataka u ovom celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole, objasnio je Jovanović.

Elektronskoj usluzi građani mogu pristupiti posrestvom sajta MUP-a http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/2021_02_02_obav.eusluge_vozacka+dozvola ili direktno na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/usluge/6093.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
6 ° C
6 °
6 °
70 %
1.5kmh
0 %
Pet
18 °
Sub
11 °
Ned
6 °
Pon
8 °
Uto
8 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime