- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Srbija i region Nova poreska prijava za uplatu poreza samooporezivanjem

Nova poreska prijava za uplatu poreza samooporezivanjem

- REKLAMA -

Poreska uprava saopštila je da je Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o poreskoj prijavi o obračunatom porezu samooporezivanjem, koji je stupio na snagu 25. marta 2023. godine, propisana nova poreska prijava na Obrascu PP OPO-K.

Poreski obveznici, fizička lica (frilenseri) koja ostvaruju prihode od lica, koja prilikom isplate ne obračunavaju poreze i doprinose u Srbiji, a koja poreske obaveze prijavljuju i plaćaju kvartalno prijave na Obrascu PP OPO-K podnose za prihode koje su ostvarili u drugom kvartalu, odnosno u periodu od 1. aprila do 30. juna 2023. godine.

Podsećamo, rok u kome frilenseri podnose prijave je 30 dana od isteka kvartala.

Dodaje se da je u pripremi tehnička podrška koja će u značajnoj meri olakšati frilenserima podnošenje prijave na Obrascu PP OPO-K, a kada će ova tehnička podrška biti operativna biće objavljeno na sajtu ministarstva finansija i Poreske uprave.

U cilju pružanja detaljnih informacija poreskim obveznicima, frilenserima, ministarstvo finansija će u narednom periodu objaviti objašnjenja u vezi sa podnošenjem i popunjavanjem poreskih prijava na Obrascu PP OPO, kao i na Obrascu PP OPO-K.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
94 %
0.7kmh
31 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime