- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Slobodno vreme Noćna straža Radojčića u Reflektoru od 10. septembra

Noćna straža Radojčića u Reflektoru od 10. septembra

- REKLAMA -

Umetnik Bojan Radojčić izložiće svoja dela na izložbi Noćna straža koja će 10. septembra biti otvorena u Galeriji Reflektor u užičkom naselju Krčagovo.

  • Crtež Noćna straža je rađen na ugovorima kontraverznog investicionog projekta Beograd na vodi. Portretisanjem BDSM političke scene na ruševinama u Sava Mali, crtež prikazuje sliku savremenih društvenih odnosa u kom je sve jača pervertirana dominacija ozbiljnih koruptivnih odnosa unutar vladajućih elita. Submisivnost društva prema ovakvoj vrsti dominacije dovela je do patološkog mazohizma u kom je žrtva dovedena u stadijum ekstaze obožavanja svog gospodara. S druge strane, zagledani u beogradski Beograd na vodi, kritikujući ga, zaboravljamo i ignorisemo sve naše lokalne, mikro “Beograde na vodi”. Ma kako se oni zvali, oni su deo istog sistema demostracije moći. Noćna straža je paradigma sado-mazohističkog odnosa na relaciji narod- političari-investitori koje je već odavno postalo glavna karakteristika funkcionisanja savremenog srpskog društva, preneli su iz galerije Reflektor.

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu (Jugoslavija), 1981. godine. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2004. godine. Izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Srbiji i Evropi. Od 2011. godine sarađuje sa danskom galerijom Pi iz Kopenhagena. Dobitnik je nekoliko nagrada u Srbiji, a bio je i finalista za nagradu MANGELOS, koja se dodeljuje najboljem mladom umjetniku iz Srbije, kao i nagrade Vladimir Veličković. Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u Austriji, Danskoj, Italiji, Norveškoj i Islandu, kao i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Galeriji savremene umetnosti u Subotici. Član je ULUS-a od 2009. godine. Trenutno živi i radi na relaciji Beograd – Kopenhagen.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime