- REKLAMA -
15.1 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Nikitović: Po prvim procenama šteta na teritoriji opštine Požega će biti između...

Nikitović: Po prvim procenama šteta na teritoriji opštine Požega će biti između 5 i 10 miliona dinara

- REKLAMA -

Na teritoriji opštine Požega u šest mesnih zajednica u kojima je u subotu proglašena vanredna situacija su ogromna oštećenja na putevima i prema prvim procenama šteta će biti između 5 i 10 miliona dinara saopštio je za Radio Lunu, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović koji je trenutno na terenu i obilazi sela u kojima je proglašena vanredna situacija.

Foto: opština Požega

On je naveo da su putevi zaista oštećeni, da ima neprohodnih pravaca i da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu kako bi se pričinjena šteta što pre sanirala.

U ogromnoj meri su oštećenja. Najviše su nastradali, da se tako izrazim, nekategorisani putevi po selima. Najgora sitacija je u Zaselju, Vranjanima, Tučkovu, ništa sjajnije nije ni u Papratištu, Glumču, Otnju. Videćemo za koliko dana ćemo uspeti da saniramo ovu štetu, rekao je Nikitović i dodao da će po prvim procenama šteta biti između 5 i 10 miliona dinara.

Što se tiče štete na usevima, Nikitović je naveo da jutros nije bilo prijava poljoprivrednika iz požeškog kraja, a komisije za procenu poljoprivredne štete su na terenu. Kada komisija završi svoj posao moćićemo da pričamo da li uopšte ima poljoprivredne štete i kolika je, rekao je on.

Kako je naveo Nikitović vanredna sitacija će trajati sve dok putevi po mesnim zajednicama ne budu vraćeni u prvobitno stanje, da mogu sugrađani da ih koriste, a da se sada ne može reći kada će to biti.

Podsetimo u subotu je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselјe i Vranjani zbog nevremena koje je zadesilo zapadnu Srbiju.

Lužnica se povukla u korito, sledi sanacija i procena štete

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
97 %
1.1kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime