- REKLAMA -
-5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Nije to moja mera!

Nije to moja mera!

- REKLAMA -

Ništa od ovoga nije moja mera. Kad se čovek uvlači u nešto što nije njegovo, onda to izgleda kao ova godina. Ništa mi u njoj nije bilo potaman, ni manjak druženja, ni višak lažnih osmeha na društvenim mrežama, ni saveti life couchinga, ni hladni dodir tastature. Kažu da ako hoćete da sa nekim ostvarite prijateljski kontakt, morate da ga dodirujete. Za početak, naravno! Nije moja mera ni onaj ekran slika u slici, mada sam to kao uporedno analizu TV kanala, oduvek želela. No bilo je to u NO-COVID vremenima. Moja mera nisu ni toliki daljinski na stolu. Iskreno se trudim da sa tehnikom ne stojim na „Vi“.

Okreni se sebi, budi poziitivna, čitaj, istražuj. Govorili su life coachi. Ne bih ih ovako zvala da znam kako profesiju da im kažem na srpskom. Istraživala sam sebe i rezultat je uvek različit. Znate ono sa rekom I kupanjem. Kako Vam opadaju trepavice menjate se i vi, drage moje, pa valjda je to normalno. Ej, ti ne možeš naći istu koju si ostavio.

Medjutim naučila sam da usporim i radila na svesti o onome što je suštinski važno. Inače sam bila od onih žena koje su vadile veš sedeći za računarom. Multitasking na delu. Imala sam vremena da preispitam očekivanja. Razlikovala sam podnošljive i one druge situacije. Kuvala sam,a kuvao je i on. Ja sam to radila mehanički, a on je kuvao i trudio se da se svidi. Razlika je bila u stavu, a on sve odredjuje. Kupila sam i novi usisivač. Htela sam da bude moderan, da može svuda da udje i svuda da zadje. Ali kao I sa takvim ljudima, ubrzo se nikome nije svidjao. Ljudi vole i cene one koji imaju svoju meru.U medjuvremenu mi je dosadilo da vežbam sama iako se moja instrutorka Kelly svojski trudila da zadnji deo moga tela ne oseti silu zemljine teže.

Tako da ispratismo ovu godinu, dragi moji. Sačuvajte osmeh za komšije, okačite „Hvala što ne pušite“ u liftu; zovite češće roditelje, a manje decu; kupite nešto kvalitetno,to je ona doza ekstravagancije koja vam je potrebna; kupite nešto jeftino da udovoljite mami; promenite omiljenog pisca; napravite banana hleb; probajte sa vanilicama, a ne sufleom. Ne odustanite od kuvanog vina sa cimetom i keksića sa karanfilićem.

Kažite zbogom, da bi ste rekli zdravo. Pozdravimo zajedno 2021. Zdravi mi bili!

Kolumnistkinja Bilja

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
-5 ° C
-5 °
-5 °
100 %
2.6kmh
90 %
Sre
-1 °
Čet
1 °
Pet
4 °
Sub
5 °
Ned
4 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime