- REKLAMA -
18.2 C
Užice
Početna Srbija i region Nevreme praćeno gradom pogodilo opštinu Lučani

Nevreme praćeno gradom pogodilo opštinu Lučani

- REKLAMA -

Foto RINA

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je juče tokom poslepodnevnih sati teritoriju Dragačeva. Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Kotraža. Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima, putevima ali oluja je nosila i crepove sa kuća.

Foto RINA

“Navikli smo na nevreme, ali ovo od danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mestima bio izuzetno krupan, lupao je automobile i crep na kućama. Šoferka na našem vozilu je potpuno uništena nakon nevremena, a krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gde je grad zakačio maline čija je berba već počela, od njih ništa nije ostalo”, rekao je za RINU Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpelo veliku štetu.

 

Prema rečima prvog čoveka opštine, Milivoja Dolovića, dejstvovano je pravovremeno sa svih protivgradnih stanica.

“Ispaljeno je 76 raketa i to je doprinelo da se umanji šteta od nevremena koje nas je zadesilo. Kolike su tačno štete znaće se nakon prestanka padavina, a komisija će ukoliko bude bilo potrebe biti poslata na teren. Najveću štetu zasigurno su pretrpeli malinjaci, a oštećeni su i lokalni seoski putevi. Od siline nevremena pojedina stabla su iščupana iz korena i na taj način prekinula saobrćaj. Čim vremenske prilike to dozvole, krenuće se u sanaciju šteta koje je izazvala oluja”, izjavio je Dolović.

On je istakao da se zbog ozbiljnosti stanja ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanredne situacije na delu teritorije opštine Lučani.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
90 %
1.6kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime