- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Nema razloga da se studenti plaše, vakcina protiv korone ne dovodi do...

Nema razloga da se studenti plaše, vakcina protiv korone ne dovodi do steriliteta

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek poručio je danas studentima da vakcina protiv korone ne dovodi do steriliteta, povodom informacija da kod nekih visokoškolaca postoji takav strah.

- REKLAMA -

Naprotiv, kako je rekao za TV Prva, vakcina pomaže i štiti, tako da je pozvao studente da se vakcinišu.

“Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne”, rekao je Djerlek, navodeći da infekcije mogu da dovedu do usporenja spermatizoida ali i da se reproduktivni organi i spermatogoneza regenerišu.

On je rekao da razume studente kod kojih postoji zabrinutost da će im vakcina prouzrokovati sterilitet, ali je poručio da vakcina spašava od oboljevanja pa i tako nešto sprečava.

“Pozivam takve studente da promene svoje mišljenje i slušaju svoje profesore”, naglasio je Djerlek, naglasivši važnost vakcinisanja.

Djerlek je naveo da se operativni plan vakcinisanja sprovodi, ali da može da bude nekih odlaganja, ako u tom času nema vakcina za koje se gradjanin opredeli.

“Idemo kako smo na početku zamislili, a to su rizične grupe”, rekao je Djerlek, koji je naveo i da je pojava britanskog soja korona virusa “pokazala svoju brutalnost”.

 

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime