- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Nedelja školskog sporta u OŠ Dušan Jerković

Nedelja školskog sporta u OŠ Dušan Jerković

- REKLAMA -

U cilju promovisanja zdravog načina života i rekreacije, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, potrebe negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, realizovana je Nedelja školskog sporta od 18. 10. 2021. do 22. 10. 2021. godine za učenike prvog razreda Osnovne škole „Dušan Jerković“. Učenici su tokom cele nedelje uživali u aktivnostima koje su organizovane tim povodom.

PONEDELjAK – održana je trka na 20 m, kao rekreativna aktivnost koja doprinosi zdravlju pre svega, a potom i druženju i razvoju prijateljstva među učenicima.

UTORAK – učenici su odmeravali snagu sportskim obaranjem ruku, nakon čega su shvatili da je pored mišića, važna i tehnika.

SREDA – organizovano je međuodeljenjsko takmičenje u savladavanju poligona sa preprekama. Proglašena je najbrža i najspretnija ekipa.

ČETVRTAK – učenici su se takmičili u poskocima na jednoj nozi i elementarnoj igri „Borba petlića“ u cilju razvoja snage, preciznosti i ravnoteže.

PETAK – poslednjeg dana u Nedelji školskog sporta učenici su radili kreativne i zabavne modele vežbi iz programa „Pokrenimo našu decu“ koje pozitivno deluju na motorički razvoj dece i na njihov celokupni psihofizički razvoj.

Svi učesnici su uživali u fer igri, navijanju i druženju, a najuspešniji su bili presrećni kada su simbolično nagrađeni diplomama.

Nedelja školskog sporta realizovana je u organizaciji nastavnika prvog razreda OŠ „Dušan Jerković“.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime