- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Nedelja Crvenog krsta

Nedelja Crvenog krsta

- REKLAMA -

Crveni krst Užice obeležava 8. maj Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca -ove godine pod sloganom Sačuvajmo humanost. Tim povodom od 8. do 15. maja biće organizovan niz aktivnosti.

Sutra će biti okupljanje volontera od 19-22 sata, a biće održana i priprema ekipa Crvenog krsta za gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći od 12-14 sati. U četvrtak, 9. maja je Akcija bezbednosti dece u saobraćaju, edukacija za roditelje i podela sigurnosnih sedišta za bebe u 10 sati. Akcija  Dobrovoljnih davaoca krvi biće organizovana u petak, 10. maja od 10 do 15 sati. U petak, 10. maja Crveni krst Užice pružiće podršku u realističkom prikazu stanja,povreda i oboljenja na 23.državnom takmičenju Medicinskih škola u Užicu.

Dan kasnije u subotu, 11. maja Crveni krst Užice pružiće podršku i učestvovati u organizaciji 23. državnog takmičenja Medicinskih škola u pružanju prve pomoći (učestvuje 60 volontera CK). Obuka iz prve pomoći za pripadnike civilne zaštite u vatrogasnom domu u Užicu biće održana u ponedeljak, 13. maja. U utorak, 14. maja Crveni krst Užice održaće javni čas iz prve pomoći na Gold gondoli od 12-14 sati za posetioce Gondole sa akcentom na mlade. U sredu, 15. maja biće održana podela paketa za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta i podela paketa za socijalno ugroženo stanovništvo mesnih zajednica Lunovo selo, Karan, Trnava i Ribaševina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime