- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu (VIDEO)

Nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu (VIDEO)

- REKLAMA -

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji gradskih ulica i asfaltiranju seoskih puteva. Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević obišla je danas radove koji se izvode u ulici Branka Popovića.

U ovoj ulici urađeno je presvlačenje novim asfaltom u dužini od 600 metara za šta je opredeljeno 5,5  miliona dinara, navela je gradonačelnica Užica. Takođe izvode se radovi i u Ulici Radničkog bataljona na deonici puta od oko 200 metara.

Osim budžetskih, tu su i veoma značajna sredstva, koja za ove namene opredeljuje država. Uskoro će krenuti i realizacija nacionalnog projekta LID gde je gradu Užicu opredeljeno 209 miliona dinara, od čega će 125 miliona biti uloženo u kompletnu rekonstrukciju Gradske, Ratarske, Banjičke i Ulice Norveških interniraca. Sigurna sam da ćemo preko države obezbediti i sredstva za projekat za rekonstrukciju magistralnog puta na Beloj Zemlji. Takođe, izvode se i radovi u našim seoskim mesnim zajednicama gde radimo udruženim sredstvima sa meštanima, prema njihovim prioritetima i predlozima. Mašine su trenutno u Karanu, Volujcu, Biosci i Staparima, rekla je gradonačelnica.

Foto: Grad Užice

Stanari ulice Branka Popovića zahvalili su se na podršci i što će uskoro imati u potpunosti asfaltiranu ulicu.

Plašili smo se da će ulica biti samo okrpljena, međutim postavlja se asfalt i to će nama u velikoj meri olakšati svakodnevno funkcionisanje. Dobili smo gas, imamo vodovod, kanalizaciju, sada i novi asfalt i sve to olakšaće nam život, kazao je Luka Mandić.

Gradonačelnica je navela da su za prethodne četiri godine asfaltirali blizu 200 kilmetara seoskih putnih pravaca i da nastavljaju dalje ka cilju, a to je da svako seosko domaćinstvo ima asfalt do svoje kuće.

Prema rečima Raković Radivojević u naredne četiri godine nastavlja se i sa ulaganjima u izgradnju kišne i fekalne kanalizacije, vodovodne i gasovodne mreže.

Svi radovi izvode se u skladu sa vremenskim prilikama rekao je direktor Javnog preduzeća Užice razvoj Miloš Milivojević. Tako da asfaltna baza sa radovima kreće u 4.30 časova, pa se asfalterski radovi izvode u ranim jutarnjim časovima, nakon čega radnici JKP Niskogradnja prestaju sa radom.

Sve to usloviće i određeno produženje rokova, ali to je samo zbog visokih dnevnih temperatura, kazao je Milivojević.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime