- REKLAMA -
0 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Nakon rebalansa 88 miliona više u pribojskom budžetu, u planu besplatan javni...

Nakon rebalansa 88 miliona više u pribojskom budžetu, u planu besplatan javni prevoz

Na prvoj sednici lokalnog parlamenta u ovoj godini usvojen je rebalans budžeta. S obzirom da će Priboj dobiti nova finansijska sredstva od strane države za sprovođenje projekata, budžet će raspolagati sa 88 miliona dinara više.

- REKLAMA -

Budžet je povećan za oko 6,3 odsto, a uvećana sredstva odnose se na dalju izgradnju pešačko – biciklističke staze, rekonstrukciju gradske pijace u Starom Priboju i fiskulturne sale u Sportskom centru. Takođe, novac će biti utrošen i za funkcionisanje novoformirane ustanove “Centar za razvoj usluga socijalne zaštite”, nabavku kontejnera i vozila za odvoženje smeća, kao i za humano zbrinjavanje pasa lutalica.

Jedna od novina, koja je predviđena budžetom, ali još nije zaživela, odnosi se na besplatan javni prevoz na području opštine Priboj, o čemu je govorio prvi čovek opštine Lazar Rvović.

– Sproveli smo sve procedure, ali se jedan od ponuđača žalio republičkoj Komisiji za zaštitu ponuđača. I proces je u toku – rekao je predsednik opštine Lazar Rvović.

On je dodao da je Opština uputila uregenciju, da se što pre proces okonča, što su danas uradili i predsednici svih mesnih zajednica, jer je javni prevoz velika potreba građana.

Besplatan javni prevoz je sigurno dobra stvar, efekti će se videti tek kada krene realizacija, a da nam je ideja bila dobra, potvrđuje i činjenica da je po našem modelu već krenuo besplatan prevoz u Prijepolju –  zaključio je Rvović.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
0 ° C
0 °
0 °
100 %
1kmh
90 %
Sub
2 °
Ned
7 °
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime