- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Nakon 40 godina asfaltiran put u Vrutcima (VIDEO)

Nakon 40 godina asfaltiran put u Vrutcima (VIDEO)

- REKLAMA -

Novi asfalt dobili su meštani Vrutaka u dužini od 1,2 kilometra nakon 40 godina, čime će biti rešeni problemi sa kojima su se suočavali u prethodnim godinama.

Foto: Grad Užice

Radove je obišla gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je navela da je za asfaltiranje ove deonice izdvojeno šest miliona dinara, a da je taj putni pravac dužine oko 5,5 kilometara i da je sada asfaltirano 1,2 kilometra deonica puta koji su bili u najkritičnijoj situaciji.

U toku ove godine ćemo ovde asfaltirati još četiri putna pravca izdvajanjima iz budžeta grada Užica i sa udruženim sredstvima meštana u odnosu prema njihovim potrebama i prioritetima. Sigurna sam da sve ovo što smo do sada uradili njima mnogo znači, a to su i oni istakli. Ovaj putni pravac je obećavan proteklih 40 godina i evo sada smo izdvojili sredstva, asfaltirali smo ga i sigurna sam da smo sa ovim doprineli i unapređenju kvaliteta njihovog života ovde, a naravno i boljem životu meštana Vrutaka, rekla je gradonačelnica Užica.

Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi, meštanima i preduzećima koja su izvodila radove ispred Mesne zajednice Vrutci, odbornica skupštine grada Užica Ana Đokić je navela da ovaj asfalt mnogo znači svim meštanima Vrutaka, ali i njihovoj deci kojoj će dolazak u ovo selo predstavljati zadovoljstvo.

Vrutci su selo koje daje mnogo potencijala, kako kroz istoriju tako i kroz prirodna bogatstva. Ovaj asfalt će našim starijim meštanima omogućiti da lakše zadovolje svoje svakodnevne potrebe, a takođe i svim onim turistima koji budu zbog prirodnih lepota Vrutaka poželeli da dođu olakšaće obilazak manastira Rujan, jezera i svih prirodnih bogatstava koje naše selo nudi, navela je Đokić.

Foto: Grad Užice

Meštanin Milomir Cvetić se zahvalio svima koji su omogućili da Vrutci nakon 40 godina dobiju asfalt. To je posebno važno, kako je on rekao jer na tom području živi oko 30, 40 domaćinstava koji su najviše problema imali u zimskom periodu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime