- REKLAMA -
2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Najboljima Vukove diplome i nagrade!

Najboljima Vukove diplome i nagrade!

- REKLAMA -

U Prvoj osnovnoj školi kralj Petar II najboljim učenicima uručene diplome za ostvarene rezultate  iz raznih oblasti a Vukovcima, Vukove diplome.

DODELA DIPLOMA

Poštovani roditelji, uvažene kolege, dragi učenici imam čast da u ime kolektiva naše škole pozdravim ovogodišnju generaciju osmaka, da im čestitam na brojnim uspesima i na završenom osmom razredu.

Meni kao njihovom nastavniku i direktoru (a mislim da smem isto reći u ime njihovih učitelja i nastavnika), je bilo lepo udruženju sa njima. Mislim da je najbolji pokazatelj tačnosti pomenutog vreme, koje nam je verujem svima brzo prošlo. U svakom slučaju, pred nama je uspešna generacija, jedna od onih na koje se ugledaju mlađi učenici. Stoga, nije ni čudo da se u našu školu svake godine upisuje sve veći broj đaka. Nama zaposlenima sadašnji osmaci će ostati u najlepšem sećanju i biti uvek dobrodošli. Pre nego što dam reč odeljenj. starešinama koje će podeliti učenicima diplome sa takmičenja i svedočanstva imam čast da pozdravim gđu Miru Ćirković, predsednicu Kola srpskih sestara. Podsećam da je njen sin Stanko, bivši učenik ove škole, uložio veliki trud i autoritet da bi naša škola bila uključena u projekat „nemačke jezičke diplome“ koji finansira nemačko ministarstvo za kulturu. Pomenuti prijatelji škole su nas i ove (kao i prethodnih) godine prijatno iznenadili izdvojivši vredne nagrade za dvoje najuspešnijih učenika u savladavanju školskog programa iz nemačkog jezika- Šuljagić Dragan i Iva Bogićević.

GOVOR U ČAST VUKOVACA

Svaka država se razvija u meri u kojoj njeno društvo vode najbolji. Srpskom društvu i našem Užicu je danas više nego potrebno da ga vode oni sanajvećim potencijalima.

Rezultati i nagrade naših učenika, posebno vukovaca, svedoče da nada za boljitak još uvek postoji. Prva osnovna se poslednjih godina definitivno pozicionira kao jedna od najuspešnijih škola u Gradu. Podsetiću vas da su učenici i nastavnici naše škole redovno među najuspešnijima, kako na takmičenjima iz raznih predmeta tako i na završnom ispitu. Ove godine ekipa učenika naše škole (u sastavu Dragica Gavrilović 7.r, Andrej Stevanović 5.r. i Luka Majkić 5.r) je osvojila prvo mesto u Srbiji na ekipnom takmičenju iz robotike i plasirala se na svetsko prvenstvo koje će se održati u Šangaju (14/15. decembra). Osim toga, osvojili smo 1. mesto u Srbiji na takmičenju iz biologije (Uroš Burlić), 1. mesto u državi na takmičenju iz tehnike i tehnologije (Stevan Sokić) i 2. mesto na republičkom takmičenju iz fizike (Mateja Glibetić). Na sportskim takmičenjima smo tradicionalno, bili jako uspešni. Prema ukupnom plasmanu bili smo prvi na krosu: „Trka za srećnije detinjstvo“, 1. mesto na gradskom takmičenju u fudbalu (dečaci) i odbojci (devojčice) i 1 mesto na međuokružnom takmičenju u gimnastici (devojčice). Naš učenik Jovan Gudurić je osvojio 1.mesto na državnom takmičenju u plivanju. Sve pomenuto ima za posledicu da se poslednjih godina broj učenika u našoj školi povećava. To je činjenica kojom se najviše ponosimo. Sada imam čast da pozdravim i pohvalim najuspešnije među uspešnima. Ove godine imamo 14 vukovaca i 55 posebnih diploma.

Vukovci:

1 Iva Božović 8-3

2 Sara Knežević 8-3

3 Ana Kremić 8-3

4 Jovan Radeljić 8-3

5 Mihailo Tomašević 8-3

6 Hristina Krstić 8-4
7 Nemanja Tanasković 8-4

8 Iva Bogićević 8-5

9 Maša Divljaković 8-5

10 Janja Radojičić 8-5

11 Dragan Šuljagić 8-5

12 Milica Bošković 8-6

13 Ana Joksimović 8-6

14 Tijana Joksimović 8-6

Pozivam učenike da prime nagradu.

Puno uspeha i ubuduće/Prozivka i podela

A sada imam posebnu čast da najavim učenika generacije Jovan Radeljić: dobitnika posebnih diploma iz istorije, geografije, biologije i hemije. Pozivam Jovana da nam se u ime generacije obrati…

12.06.2019.

v.d. direktora škole

Nikola Bacetić

Izvor-Radio Luna, autor Nikola Bacetić

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2 ° C
2 °
2 °
96 %
1.1kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
8 °
Sub
9 °
Ned
8 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

333 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime