- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Najavljena rekonstrukcija električne mreže u Kosjeriću, nova toplana na gas od sledeće...

Najavljena rekonstrukcija električne mreže u Kosjeriću, nova toplana na gas od sledeće sezone

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je rekonstrukciju dotrajale električne i distributivne mreže u dužini od 21 kilometar u opštini Kosjerić.

- REKLAMA -

“Uređena saobraćajna i energestska mreža dva su osnovna preduslova za bolji život naših građana. Nije problem količina električne energije jer nje ima, ali je bitna stabilnost snabdevanja i odsustvo smetnji. Zato se toliko ulaže u energetsku mrežu, naročito u ovaj kraj koji je strateški jako važan jer će ovuda prolaziti transbalkanski koridor visokonaponske mreže, a Srbija će na taj način postati nezaobilazna ruta u prenosu energije”, rekla Mijalovićeva.

Ministarka je tokom posete Kosjeriću obišla i gradsku toplanu koja će do naredne grejne sezone sa mazuta biti prebačena na gas što će doprineti čistijem vazduhu u Kosjeriću.

“Činimo sve što možemo da Kosjerić diše čistiji vazduh, gradska toplana biće prebačena na prihvatljiviji energent, a radimo da ta praksa zaživi i kad su u pitanju individualna ložišta”, istakla je Mihajlovićeva.

Predsednik opštine Žarko Đokić istakao je kako su resorna ministartsva 24 sata dostupna za probleme građane Kosjerića.

“Rekonstrukcija niskonaponske mreže je od vitalnog značaja za meštane mnogih sela koji se bave poljoprivredom, za ovaj projekat biće izdvojeno 55 miliona dinara. Vest koju su Kosjerci dugo čekali svakao je prebacivanje gradske toplane sa mazuta na gas. Ti radovi će biti gotovi do početka naredne grejne sezone”, istakao je Đokić.

Narodni poslanik Krsto Janjušević istakao je da je u toku realizacija brojnih kapitalnih projekata, a energetska stabilnost i saobraćajna infrastruktura su preduslovi za razvoj svake opštine, ali i za dolazak novih investitora.

“Svi oni postavljaju upravo ta pitanja, a mi smo sada kao država konačano spremni da im odgovorimo i da im obzebdimo uslove za poslovanje, a samim tim i građani da žive bolje”, rekao je Janjušević.

 

 

- Advertisement -
IZVORRina
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime