- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Nagrađen Inmold iz Požege

Nagrađen Inmold iz Požege

- REKLAMA -

Kompanija Inmold plus doo Požega je dobila nagradu Iskorak koja se dodeljuje privrednom subjektu koji se u tekućoj godini posebno istakao svojim aktivnostima na polju društvene odgovornosti, inovativnosti i povećanju ugleda regiona.

Uručivši priznanje, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević je objasnila da je nagrada namenjena kompanijama koje hrabro prihvataju nove tehnologije, nov način rada i na taj način donose dobrobit i široj društvenoj zajednici.

–   Detaljan, posvećen rad sa učenicima koji su u dualnom obrazovanju primer je dobre prakse u ovom kraju, istakla je direktorka RPK.

Direktor kompanije Goran Janković je istakao da je dualno obrazovanje omogućava da se obezbedi odgovarajući kadar za ubrzani tehnološki razvoj.

–   Kompanija Inmold je 2011. godine odigrala bitnu ulogu u iniciranju i praktičnom sprovođenju ideje o dualnom obrazovanju na nivou Republike Srbije. Od tada do danas modeli učešća, kao i ulaganja u obrazovanje mladih beleže rast u pogledu i kvaliteta i obima, naglasila je rukovodilac Centra za dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS Mirjana Kovačević.

U Tehnićkoj školi u Požegi postoje četiri obrazovna profila po dualnom modelu obrazovanja.

Kompanija Inmold nudi šansu učenicima Tehničke škole Požega da dobiju zaposlenje nakon školovanja, obuke za nastavak proizvodnjei učenja kroz rad. Tokom oko deset godina u programu dualnog obrazovanja,  firma je zaposlila oko 50 stipendista.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime