- REKLAMA -
32.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Nacionalni dan pešačenja u Užicu

Nacionalni dan pešačenja u Užicu

- REKLAMA -

Nacionalni Rosa dan pešačenja biće obeležen u Užicu, 23. septembra u organizaciji Planinarskog društva Zlatibor iz Užica. Rosa Dan pešačenja je dan u godini u kojem Planinarski savez Srbije pod sloganom Korak bliže zdravlju želi da inspiriše i pokrene Srbiju da živi zdravije i da kod građana podigne svest o aktivnom i redovnom pešačenju, kao osnovnom preduslovu neophodnom za očuvanje zdravlja.

Povodom nacionalnog dana pešačenja u Užicu će biti organizovana šetnja stazom dužine 10 kilometara.

Akcija će početi u 9 časova, a kreće se od gradske skupštine. Nakon toga se ide do Velikog parka. Potom stazom krećemo uzbrdo na malo Zabučje, pa na veliko Zabučje, sve do vrha 724m vidikovca Bioktoš (krst). Nakom odmora idemo putem pored partizanskog spomenika, pa nastavljamo dalje šumskom stazom preko Drenovca, koja se spušta u Adu, a odatle povratak u grad, preko Velikog parka. Dužina staze je 10 km. Visinska razlika 300m uzbrdo i 300m nizbrdo. Planirano vreme povratka je 14 časova, naveli su iz Planinarskog društva Zlatibor.

Jedan od ciljeva manifestacije je i da podstakne izgradnju pešačko-turističke infrastrukture, o kojoj će brinuti planinarske organizacije uz saradnju i pomoć lokalnih samouprava, što će u konačnici imati višestruki značaj za razvoj sporta i turističkih potencijala.

PSS Dan pešačenja u Srbiji tradicionalno organizuje od 2017. godine, kada se na oko 90 lokacija širom Srbije pešači više od 10.000 registrovanih učesnika, a predpostavlja se da je broj onih koji nisu registrovani znatno veći.

Akcija je besplatna. Svi koji žele da se priključe tom svojevrsnom prazniku zdravog života detaljne informacije mogu dobiti preko meila društva pd.zlatibor@gmail.com i na sajtu Planinarskog saveza Srbije, saopštili su iz Planinarskog društva Zlatibor.

Najveću pešačku manifestaciju u Srbiji podržali su Ministarstvo sporta i Ministarstvo prosvete.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.7 ° C
32.7 °
32.7 °
40 %
1.5kmh
0 %
Pet
33 °
Sub
33 °
Ned
28 °
Pon
25 °
Uto
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime