- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Na vrhu Tornika grade igralište i ugostiteljski objekat(AUDIO)

Na vrhu Tornika grade igralište i ugostiteljski objekat(AUDIO)

- REKLAMA -

JP Gold gondola na vrhu Tornik na Zlatiboru uređuje dečje igralište i manji ugostiteljski objekat sa suvenirnicom, prema navodima direktorke JP Gold gondola Bojane Božanić, u svrhu unapređenja pružanja usluga gostima najduže jednosegmentne panoramske žičare na svetu.

Božanić je za Radio Lunu kazala da su definisali lokaciju početne stanice kraka gondole ka vrhu Čigota koja će kretati od Ribničkog jezera do vrha Čuker. U toku je izrada Studije izvidljivosti.

Prema planovima, poslednja stanica Gold gondole na vrhu Tornika biće i početna stanica planirane gondole sa zatvoreinm kabinama do Pribojske Banje, u dužini od oko 14, 7 kilometara sa međustanicom u okolini manastira Uvac.


Pri kraju tehnički pregled gondole

Foto izvor JP Gold gondola

Uskoro će putnici moći da se voze svakog dana zlatiborskom gondolom do Ribničkog jezera i vrha Tornika, najavili su iz JP Gold gondola pojasnivši da privode kraju redovan polugodišnji tehnički pregled stubova i time završavaju pripreme gondole za zimsku sezonu.

Kako su pojasnili, tehnički pregled podrazumeva podmazivanje koturnih baterija, vizuelne preglede celog stuba i varenih spojeva, kao i pregled komunikacionog sistema između stubova i stanica. Naredni polugodišnji pregled biće maju naredne godine u sklopu priprema za letnju sezonu.

Zlatiborska gold gondola je duga devet kilometara i vazdušnom trasom povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornika.

Prema navodima Božanić, oko 700 000 putnika do sada se provozalo zlatiborskom gondolom, vazdušnom trasom dugom devet kilometara od centra Zlatibora do vrha Tornika.

Međustanica gondole na Ribničkom jezeru

Gondola se od 3. novembra vraća u redovan režim rada

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime