- REKLAMA -
-5.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Na Tari se traži mesto više za Novu godinu

Na Tari se traži mesto više za Novu godinu

Taru dnevno poseti više od 5000 turista u sezoni

- REKLAMA -

Na Tari je već počela zimska sezona koja se samo nadovezala na prethodnu jer je ova planina sve veća atrakcija poslednjih godina, rekao je za Radio Lunu zamenik direktora Turističke organizacije Tara-Drina Siniša Spasojević.

Ostalo je još nepunih deset dana do Nove godine i prema njegovim rečima ugostitelji i hotelijeri bajinobaštanskog kraja su zadovoljni.

Naši hotelijeri pripremili su zanimljive ponude ne samo na Tari, već i u Bajinoj Bašti. Što se tiče individualnih kapaciteta za novogodišnje i božićne praznike sve je popunjeno. Gosti nam ovde u Info centru traži mesto više, a trenutno slobodnog smeštaja jedino ima u hotelima Vojne ustanove, naglašava Spasojević.

Epidemija korona virusa podstakla je domaće turiste da istraže Taru čime je proširen krug stalnih gostiju za naredne godine.

Foto: TO Tara-Drina

Oni koji nikada nisu dolazili upoznali su Taru koja je i ranije imala imidž mesta za odmor u prirodi. U celom ovom delu Podrinja nema aktivnosti koje ne mogu upražnjavati turisti, od skijanja do planinarenja i kanjoninga. Turisti su otkrili Taru i ono što je još važnije oni se vraćaju, dodaje Spasojević.

Povećan broj posetilaca zahteva i proširenje smeštajnih kapaciteta čija gradnja je primetna u poslednje vreme.

Foto: TO Tara Drina

Mi procenjujemo da na Tari ima više od 5000 ležajeva, ali to nije sve kategorisano. U poslednje vreme radimo na tome jer nam je cilj da smeštajne kapacitete uvedemo u legalne tokove. Kada je sezona u jeku dnevna poseta je oko 5000 tursita, a imajući u vidu da jedan deo njih nije registrovan pretpostavljmo da su cifre posetilaca znatno veće, zaključuje Spasojević.

On naglašava da gradnja novih objekata mora biti u skladu sa ambijentom jer je Tara nacionalni park koji zahteva ravnotežu između zaštite biljnog i životinjskog sveta i potreba turizma.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
-5.5 ° C
-5.5 °
-5.5 °
90 %
4.7kmh
97 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime