- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Na deonici Dobro polje -Ljuto polje na Tari 2,8 kilometara asfalta

Na deonici Dobro polje -Ljuto polje na Tari 2,8 kilometara asfalta

- REKLAMA -

Ovih dana završava se asfaltiranje prve deonice puta Dobro polje- Ljuto polje na Tari. Radove je obišla i gradonačelnica Užica sa saradnicima, gde je razgovarala sa meštanima koji su joj predočili koliko im ovaj asfalt znači.

“Ovaj put koristi veliki broj ljudi, kako meštana naših 5 mesnih zajednica, 20 godina se borim za asfaltiranje. Zahvaljujući gradonačelnici i njenim saradnicima, obezbedili smo sredstva i ove godine smo dosta uradili. Hvala i svim ljudima dobre volje koji su nam pružili podršku, kako finansijsku tako i moralnu da krenemo u asfaltiranje. Užice je do sada malo koristiloovaj potencijal za razvoj turizma, pa se nadam da će sledeće godine to biti drugačije. Nadamo se da ćemo sledeće godine ako nam pomogne Grad i Republika nastaviti i završiti ovaj put za dobrobit svih”, rekao je Miloje Stevanović predsednik MZ Vrutci.

Lazar Tadić dodaje da je ovo je prva ozbiljna investicija u ovaj put od Drugog svetskog rata.

“Zahvaljujemo se prestavnicima Grada Užica na čelu sa gradonačelnicom, što su prepoznali značaj i potencijal ovog putnog pravca. Trenutno se izvode radovi koji su finansirani sredstvima Grada i građana od Kaluđerskih bara ka Sekuliću u dužini od 8,5 km gde se sanira kolovoz, u dužini od 2 900m2 radi se asfalt. Ovo je najkraća veza Užica i Bajine Bašte do Sekulića, Zaovina, Mitrovca i Mećavnika. Ovaj put direktno koristi 2 000 domaćinstava, a najveću korist imaju građani 5 mesnih zajendica, Bioske, Kremana, Mokre Gore, Vrutaka i Stapara. Ovaj put je trebao da se radi, uvek su problem bile administracije, građani nisu imali dovoljno sredstava, a Grad nije davao podršku, ali tek smo sad dočekali da ga uradimo, zajedničkom akcijom građana i Grada Užica”.

Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević i u ovoj godini grad je opredelio značajna sredstva za izgradnju putne infrastrukture

“Osim putnih pravaca koji su nam značajni za veće investicije, kakav je auto put do Požege, a kasnije i do Kotromana važna nam je putna infrastruktura u našim selima. Znate da manje putne pravce radimo sredstvima udruženim sa građanima i da ih je iz godine u godinu sve veći broj. Ove godine uradili smo oko 30 kilometara asfalta, a naredne će ih biti i više. Pored sredstava koje udružujemo sa meštanima iz budžeta izdvajamo i značajan novac za asfaltiranje dužih putnih pravaca, kakav je nedavno završeni put u Mokroj Gori, ali i ovaj na kome se danas nalazimo.  22 miliona dinara opredeljeno je za asfaltiranje 2,8 kilometara na deonici Dobro Polje – Ljuto Polje u ovoj godini. Kako je cela deonica duga više od 9 kilometara nastavljamo i sledeće godine”.

Gradonačelnica dodaje da je želja gradskog rukovodstva da turisti i posetioci, ali pre svega meštani imaju što bolje uslove i da će se osim putne raditi i na obezbeđivanju ostale neophodne infrastrukture.

“I ovo je deo koji ima ogroman potencijal po pitanju tirizma čiji razvoj treba podržati i mi to i činimo.
Moram da napomenem da je sve što radimo moguće zahvaljujući našem stabilnom budžetu. Nadamo se da će nam i vremenske prilike ići na ruku kako bi završili što veći deo poslova ugovorenih za ovu godinu”.

Pored radova koje JKP “Niskogradnja” trenutno izvodi na Tari radi se i u mesnim zajednicama Nikojevići, Gostinica, Krčagovo, kao i u ulici Braće Čolića u Sevojnu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime