- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Naslovna Momirović: Do kraja godine kraj rekonstrukcije od Kokinog broda do Pribojske Banje

Momirović: Do kraja godine kraj rekonstrukcije od Kokinog broda do Pribojske Banje

- REKLAMA -

Nova Varoš/Priboj – Na deonici puta od Kokinog Broda do Pribojske Banje intenzivno se vrše radovi na rekonstrukciji. Najviše ljudstva i mehanizacije angažovano je na potezu od Radoinje prema Kratovu, gde je u toku postavljanje završnog sloja asfalta.U dinamiku posla i kvalitet radova uverio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je obišao celu trasu puta u pratnji izvođača radova i čelnih ljudi opština Nova Varoš i Priboj.

Foto RINA

Predsednik je obećao da će ovaj put biti gotov i mi sada pojačavamo tempo gradnje. Putevi nemaju alternativu, i u okolnostima u kojima se naša zemlja našla, Srbija je jedina koja nije uvela sankcije Rusiji, i zbog toga trpimo neverovatne političke pritiske. Kada je Evropa u krizi mi ne zaustavljamo investicije. Nećemo stati sa borbom za bolji život naših građana. Očekujem da do kraja godine završimo ovu trasu puta. Završili bi smo je i ranije ali imamo problema sa klizištem i izgradnjom mostova, u svakom slučaju 80 procenata radova će biti završeno tokom naredna dva meseca – uverava ministar Momirović.

Foto RINA

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska Banja, u ukupnoj dužini od 25,81 kilometar, počeli su početkom septembra prošle godine, izvode ih firme „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naveo je da očekuje da će rekonstrukcija puta biti završena do kraja godine.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da se ovim infrastrukturnim radovima na saobraćajnici Kokin Brod – Pribojska Banja olakšava dolazak novih investitora u ovaj kraj. On je naveo da je tokom poslednje posete predsednika države Priboju dogovoreno niz infrastrukturnih projekata, čija realizacija se tek očekuje. Firma “Novi Pazar put” završiće do 28. juna sve ugovorene poslove na ovoj deonici puta.

“Mi smo po nalogu Javnog preduzeća Putevi Srbije došli da pomognemo kolegama iz Užica, zbog kratkog roka i obimnog posla. Zima nas je malo usporila, međutim sada radimo punim intenzitetom. Kao što smo planirali do 28. juna završićemo naš deo posla, a to je sanacija 10 kilometa puta”, kaže Grbović.

Kompletnu sanaciju puta od Kokinog Broda do Pribojske Banje, vrednu više od osam miliona evra finasira država.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime