- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Naslovna Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira višenamenski park u Prijepolju (VIDEO)

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira višenamenski park u Prijepolju (VIDEO)

- REKLAMA -

O projektima koje je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj podržalo u opštini Prijepolje i budućim ulaganjima razgovarali su predsednik opštine Drago Popadić i ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek tokom njegove posete ovoj opštini.

Foto: Miloš Perić

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je do sada podržalo projekte u ovoj opštini sa 18,43 miliona dinara. U toku je realizacija dva projekta i to su unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ Svetozar Marković u Brodarevu. Treći projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje je realizovan.

-Drago mi je što će meštani naselja Ravne dobiti stabilno vodosnadbevanje i čistu vodu za piće. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u ovaj projekat uložilo više od 16 miliona dinara, a pored ovog projekta sufinansirali smo još dva u Prijepolju. Želimo da nastavimo sa ulaganjem u ovu opštinu i u planu imamo veliki projekat – višenamenski park u kompleksu zgrada Stadion gde se planira izgradnja dečjeg igrališta, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj planira da ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80 posto od ukupnog iznosa, rekao je ministar Edin Đerlek dodavši da je to jedan od najvećih projekata ne samo u Zlatiborskom okrugu već i u Srbiji i da je ulaganje u socijalnu infrastrukturu važno kako bi građani ostajali u svojim mestima.

Foto: Miloš Perić

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

-Završetkom radova na vodovodnoj mreži rešava se problem jednog broja građana mesta Ravne, a time je ostvaren preduslov za nastavak radova kako bi stanovnici donjeg dela naselja dobili vodu. Moram da izrazim veliku zahvalnost ministru Đerleku i njegovom ministarstvu koje je podržalo Prijepolje sa tri projekta, a uskoro će i sa četvrtim. Na nama je da završimo sve projekte ali i da radimo na novim idejama“, izjavio je predsednik opštine Drago Popadić.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u 2023. godini izdvojilo 66,9 miliona dinara za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime