- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Ministarstvo: Na Pešteru idućeg petka demonstracija napada združenih snaga Vojske Srbije

Ministarstvo: Na Pešteru idućeg petka demonstracija napada združenih snaga Vojske Srbije

- REKLAMA -

Ministarstvo odbrane je danas najavilo da će združene snage Vojske Srbije na privremenom poligonu “Pešter” u petak, 19. aprila, demonstrirati osposobljenost za izvođenje napadne operacije.

To je navedeno u saopštenju o tome da je u centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje bila prva provera osnovne individualne obučenosti vojnika generacije mart 2024. na dobrovoljnom služenju vojnog roka i da su oni “u potpunosti savladali sve sadržaje obučavanja”.

Tim vojnicima predstoji premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za svoje specijalnosti, a potom i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Uz to se na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije nastavljaju intenzivne vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi “Vihor 2024”. Vežbajuće jedinice su na teren izašle početkom ove nedelje, a najsloženija aktivnost će biti na poligonu “Pešter” u petak.

Najavljeno je da će u skladu s namenom i dobijenim zadacima, komande i jedinice uvežbavati planiranje i izvođenje borbenih dejstava u operaciji odgovora na krizu na kopnu, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime