- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Naslovna Ministarka u Prijepolju: Jake domaće kompanije su motor pokretač srpske privrede

Ministarka u Prijepolju: Jake domaće kompanije su motor pokretač srpske privrede

Unapređenje poslovne infrastrukture i razvoj preduzetništva ciljevi resornog ministarstva

- REKLAMA -

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, boravila je u radnoj poseti opštini Prijepolje. Nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom obišla je domaće kompanije koje tu posluju i poručila da je podrška resora koji vodi usmerena na unapređenje poslovne infrastrukture, razvoj preduzetništva i ka velikim investicijama.

Atanasković je rekla da je cilj ministarstva da se kroz dijalog sa predstavnicima privrede nastavi unapređenje poslovnog okruženja kako bi mogli dalje da šire posao i zapošljavaju novu radnu snagu.

„Želimo da čujemo sa kakvim se izazovima susreću, da promovišemo vidove podrške koju pruža Ministarstvo privrede, ali i da zajednički gradimo bolji privredni ambijent koji će omogućiti bolji život naših građana“, istakla je Atanasković. Prema njenim rečima, zato su i organizovani obilasci privrednih subjekata.

Foto RINA

„U razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima, na lokalu, možemo da vidimo šta je neophodno da se uradi kako bi unapredili svoje poslovanje, ali i da pokažemo primere dobre prakse, odnosno da pokažemo da u Srbiji može dobro da se posluje“, dodala je Atansković.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da su upoznali ministarku sa funkcionisanjem privrede u toj opštini i zahtevima privrednika.

„Razgovarali smo o trendovima koje bi trebalo da pratimo, koji su to problemi koje moramo rešavati, koje su naše obaveze i zadaci, a gde može ministarstvo da nam pomogne“, rekao je Babić.

Foto RINA

Esad Hodzić rekao je da poseta ministarke za njih predstavlja podsticaj i podstrek za još brži razvoj.

„To je pokazatelj i da država ozbiljno razmišlja i pravi strategiju o ovakvim, malim i srednjim preduzećima koja su u ovim krajevima pokazala da se razvijaju i zapošljavaju radnike uprkos pandemiji korona virusa“, rekao je Hodzić, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Ministarka privrede Anđelka Atansković posetila Priboj

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime