- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Srbija i region Ministarka Miščević: Glavni uslovi za napredak ka EU - vladavina prava i...

Ministarka Miščević: Glavni uslovi za napredak ka EU – vladavina prava i dijalog sa Prištinom

- REKLAMA -

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević ocenila je danas da su vladavina prava i nastavak dijaloga Beograda i Prištine glavni uslovi za napredak Srbije ka Evropskoj uniji (EU).

Vladavina prava i nastavak dijaloga Beograda i Prištine su dva glavna uslova za napredak. Reforme u vladavini prava su i najznačajnije za naše građane na putu ka EU. Opredeljenost Srbije da učestvuje aktivno u dijalogu konstatovan je i u ovom izveštaju, rekla je ministarka na RTS-u komentarišući izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Prema njenim rečima, važno je da su i evropski zvaničnici konstatovali da je Zajednica srpskih opština (ZSO) uslov za dalji napredak u dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Bez obzira na izborni proces radimo i dalje, prolazimo kroz sva merila za vladavinu prava, i kako da iskoristimo sve procese da do 2030. godine uradimo sve što treba da nas države članice pozitivno ocene o prijemu, rekla je Tanja Miščević.

Srbija je registrovala izvestan nivo pripremljenosti za članstvo u EU u proteklih godinu dana u oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, dok u ekonomiji beleži dobar nivo a tempo pregovora i dalje će zavisiti od reformi u oblasti vladavine prava i normalizacije odnosa sa Kosovom, navodi se u sredu objavljenom godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

Srbija, dodaje se, mora da pokaže ozbiljnu posvećenost, da uloži više napora i napravi kompromise da bi proces normalizacije odnosa s Kosovom napredovao.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime