- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Srbija i region Ministarka energetike: Reforme mora da budu sprovedene i to uključuje povećenje cene...

Ministarka energetike: Reforme mora da budu sprovedene i to uključuje povećenje cene struje i gasa

- REKLAMA -

Ministarka energetike Dubravka Đedović rekla je da Srbija mora da sprovede reforme u energetici i da  one uključuju i povećanje cene struje i gasa.

Istakla je za RTS da više nema odlaganja i da će ono što su se obavezali za novembar to i sprovesti.

Rekla je da se potrošnja električne energije skoro izjednačila leti i zimi, i da domaći energetski sistem to mora da uzme u obzir i kada planira rad i buduće investicije.

Upitana hoće li biti poskupljenja struje i gasa, odgvorila je da Srbija mora da sprovede energetske reforme i da one uključuju i povećanje cene struje i gasa.

– “Obavezali smo se i u programu sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji je važan  ne samo zato što je to međunarodna institucija, već je bitan pre svega za dugoročnu održivost našeg energetskog sistema”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija je i dalje sa svim prethodnim poskupljenjima veoma konkurentni što se tiče industrije.

– “Za ugrožene građane smo izdvojili 3,5 puta više sredstava”, rekla je Đedovićeva i dodala da više nema odlaganja i da će ono što su se obavezali za novembar to i sprovesti.

Apelovala je na građane da vode računa, da troše manje struje, te ukazala da sa malim promenama navika to može da se ostvari.

– “Previše dugo decenija je električna energija bila nešto o čemu niko nije vodio računa. Da li gori svetlo u jednoj sobi ili ne gori nikome nije bilo bitno”, rekla je ministarka.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime