- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Srbija i region ,,Milan Blagojević - Namenska" brani Dragačevce od grada: Donirano 200 protivgradnih raketa

,,Milan Blagojević – Namenska” brani Dragačevce od grada: Donirano 200 protivgradnih raketa

- REKLAMA -

Lučani – Preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“ doniralo je 200 protivgradnih raketa protivgradnih raketa ukupne vrednosti preko osam miliona dinara opštini Lučani. Donacijom je obezbeđeno 120 raketa malog i 80 raketa velikog dometa, kojima će se omogućiti pravovremeno reagovanje u slučaju gradonosnih oluja na teritoriji naše opštine.

Iz budzeta opštine svake godine se izdvaja oko dva miliona dinara za isplatu naknada protivgradnim strelcima kao i za nabavku zaštitne opreme i rekonstrukciju protivgradnih stanica. Opština Lučani je organizovala 16 protivgradnih stanica sa 32 angažovana strelca. Stalno ulaganje u protivgradni sistem je usmereno ka aktivnoj realizaciji delovanja u slučaju gradonosnih oblaka a u cilju zaštite imovine i dobara građana i domaćih poljoprivrednih useva od vremenskih nepogoda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protekle godine, tokom 11 dana je utrošeno ukupno 207 ispravnih raketa. Strelci su čak sedam puta prijavili pojavu sugradice i 16 puta pojavu grada. Štete od grada su registrovane na ukupnoj površini od preko 330 hektara sa stepenom oštećenja do 100 odsto. Iako je naša opština raspolagala dovoljnim brojem raketa, grad je uništio veliki broj useva na našoj teritoriji zbog izostanka delovanja susednih lokalnih samouprava.

Predsednik opštine, Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“ na čelu sa generalnim direktorom Radošem Milovanovićem, poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja po 200 protivgradnih raketa opštini Lučani. Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i razumevanju rukovodstva preduzeća, uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače.

„Naša opština u saradnji sa najvećim privrednim kolektivom „Milan Blagojević – Namenska“, odgovorno, svake godine raspolaže sa dovoljnim brojem protivgradnih raketa. Sistem protivgradne zaštite je za našu opštinu posebno bitan jer prema procenama, 70 odsto stanovništva opštine Lučani, živi direktno ili indirektno od poljoprivrede”, kaže predsednik Dolović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
12 ° C
12.4 °
11.9 °
76 %
4.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime