- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Mihajlović: Neophodne hitne investicije u elektroenergetski sistem

Mihajlović: Neophodne hitne investicije u elektroenergetski sistem

- REKLAMA -

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je na sednici Vlade da se Srbija i dalje nalazi u ozbiljnoj energetskoj krizi i da su potrebna velika i hitna investiranja u elektroenergetski sistem.

“Neophodne su velike i hitne investicije i u EMS, i u EDS, posebno u EPS. Elektrodistribuciji Srbije je potrebno mnogo više novca za održavanje distributivne mreže, da bismo mogli mirno da dočekamo svaku zimu, a ne odjednom skoro 130 hiljada ljudi ostane bez struje, i da više od dve hiljade megavata bude van sistema. Potrebna su sredstva i za EMS, a da ne govorim o Elektroprivredi Srbije koja 30 godina nije izgradila nijedan kapacitet”, rekla je Mihajlović.

Ona je sednici vlade otvorenoj za javnost, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla da će ova situacija da potraje i duže, da su odvojena velika sredstva za nabavku dodatnih količina mazuta, kao i za uvoz električne energije.

“Predsednik je u pravu kada kaže da treba da razmatramo i kupovinu kapaciteta van granica Srbije, ali da vidimo koji su to energetski kapaciteti. Svakako je potrebno da ulažemo u kapacitete kod nas i da sprečimo da se ovakve krize ponove”, kazala je ministarka.

Istakla je da će neke odluke morati da se donose kada je reč o planiranju i upravljanju elektroenergetskim sistemom.

http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zi_S19zQzdDYy83c1cjQwcA80tXbxdLYwtPAz0w_Wj9KOASgxwAEcD_eDiovig4Hhln8SSPP2C7LxyAITcRCg!/?1dmy&urile=wcm%3apath%3a%2Fpublic_latin%2Fpocetna%2Faktuelno%2Fsaopstenja%2Ffad83c35-a297-4014-9f1f-c920c2eeb4fa

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime