- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje MGSI: Radovi na auto- putu MIloš Veliki i lokalnim putevima u Čačku

MGSI: Radovi na auto- putu MIloš Veliki i lokalnim putevima u Čačku

-  Deonica Preljina–Požega ključna je za povezivanje regiona i jačanje turističkih i privrednih kapaciteta, preneli su iz Vlade Srbije.

- REKLAMA -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović je obišao radove na tunelu Trbušani i asfaltiranju deonice od 200 metara kod Preljine, na trasi auto-puta Miloš Veliki.

Tokom obilaska radova istaknuto je da će biti rekonstruisani lokalni putevi koji su devastirani usled prolaska kamiona i teške mehanizacije za potrebe izgradnje auto-puta Miloš Veliki. Na ritorijama osam mеsnih zajеdnica Čačka su dеvastirani lokalni putеvi.

–  Kineski partneri, koji su izvođači radova, počeli su sa rekonstrukcijom tih puteva, a u planu je da se najkasnije do marta ili aprila naredne godine sve saobraćajnice, ukupne dužine 40 kilometara, potpuno saniraju, saopštili su iz Ministarstva. 

Po završetku tog projekta, Čačak će biti povezan sa svim auto-putevima i koridorima 10 i 11.

Dužina deonice od Preljine do Požege iznosi 30,9 kilometara. Deo je auto-puta E-763, odnosno auto-puta Beograd–južni Jadran kojim se ostvaruje veza između Srbije i Crne Gore, odnosno Beograda i južnog Jadrana.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime