- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Naslovna Meštani Sjenice blokirali ulaz u deponiju Goveđak

Meštani Sjenice blokirali ulaz u deponiju Goveđak

Nezadovoljni meštani nekoliko sela koja se nalaze između Nove Varoši i Sjenice blokirali su ulaz vozilima Javnog komunalnog preduzeća iz Sjenice u deponiju Goveđak, na koju se otpad iz ove opštine dovozi skoro 14 godina

- REKLAMA -

Svakodnevno se ovde doveze oko 16 tona smeća, a lokalno stanovništvo tvrdi da ne može normalno da funkcioniše od smrada, ali i pasa lutalica koji se ovde svakodnevno okupljaju.

„Ovde više ne može da se živi, ili da se ovaj problem sa deponijom reši ili mi da se selimo, treće nema. Skoro sav otpad iz opštine Sjenica dovozi se ovde, a danas smo na ulaz stavili rampu i blokirali prilaz vozilima, a povlačenja nema. Ovo mesto je izvor zaraze, ali i straha među meštanima. Odavde su se kamioni puni smeća jutros vratili za Sjenicu“, rekao je za RINU Nebojša Vasojević.

Deponija Goveđak je divlja deponija udaljena 12 kilometara od opštine Sjenica, a u najvećem problemu su meštani u selima Lopiže, Krivaja, Aljinovići, Gornje i Donje Goračiće i selo Gonje.

„Deponija je nastala nakon što je sav otpad išao u reku Uvac, nakon žalbi iz Specijalnog rezervata prirode, kao prinudno rešenje nastala je ova deponija. U nekim trenucima ovde je kao u najgorim filmovima strave i užas, gomile smeća, smrad, dim i lešinari. Neophodno je da se ovaj ekološki problem reši. Najbliže kuće nalaze se samo na nekih 200 metara“, rekao je Vasojević.

U lokalnoj samoupravi opštine Sjenica ističu da je problem deponije Goveđak dugogodišnji i da njegovo rešenje ne može biti ni brzo, ali ni lako sprovedeno.

Opština Sjenica zajedno sa opštinama Nova Varoš, Priboj i Prijepolje deo je programa izgradnje deponije Banjica i tek kada ta sanitarna deponija bude puštena u rad biće obustavljeno dopremanje smeća na Goveđak.

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime